Firea: Liviu Dragnea doreşte "să desfiinţeze Bucureştiul" pentru a mă anihila

Gabriela Firea susţine că liderul PSD, Liviu Dragnea ar lichida-o, inclusiv fizic, dacă ar putea, şi că acesta şi-a propus să o chinuie şi să-i distrugă cariera politică.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirilă / Epoch Times)

Intrată pe lista neagră a lui Dragnea după ce a semnat scrisoarea prin care se cerea demiterea acestuia, Gabriela Firea s-a plâns, sâmbătă, la România TV, că liderul PSD vrea să o anihileze în totalitate, motiv pentru care va merge până la a desfiinţa practic "Bucureştiul". Cu alte cuvinte, Dragnea ar vrea să dea o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei, iar sectoarele să devină unităţi administrativ-teritoriale, susţine Firea.

"Mi s-a comunicat că Liviu Dragnea a făcut afirmaţia că vrea să mă chinuie şi să-mi curme cariera politică, să fiu eliminată din poziţiile politice. Nu voi face nimic care să arate că mă agăţ de funcţii, însă trebuie să dau un semnal de alarmă şi să spun ce se intenţionează cu capitala României.", a declarat Firea.

Liviu Dragnea doreşte să desfiinţeze Bucureştiul, iar cele şase sectoare să devină oraşe de sine stătătoare, iar primăria să devină o instituţie decorativă", a mai susţinut Gabriela Firea la România TV

”Domnul Dragnea a anunţat într-o şedinţă cu câţiva primari de sectoare că el doreşte să desfiinţeze Bucureştiul”, a mai precizat Firea, potrivit căreia Liviu Dragnea le-a spus primarilor cu care s-a întâlnit că va fi adoptată ”OUG prin care cele şase sectoare să devină oraşe" iar ”Primăria Capitalei ori se desfiinţează în totalitate, ori să devină decorativă, iar cele şase sectoare să devină unităţi administrativ-teritoriale”.

Firea a mai susţinut că o astfel de OUG este neconstituţională şi şi-a exprimat nădejdea că nici Guvernul, nici premierul Viorica Dăncilă, nici miniştrii, nici secretarul general al Guvernului, ”un eminent jurist”, nu vor accepta adoptarea acestei OUG ”neconstituţionale”.

”Dl Dragnea doreşte să mă anihileze pe mine în totalitate. (...) Dacă ar putea, m-ar lichida şi fizic”, a afirmat Firea.

Gabriela Firea a mai adăugat că la discuţia cu Dragnea, care a avut loc miercuri seara sau joi seara, ”au fost cinci primari de sector, toţi mai puţin dl Robert Negoiţă (Negoiţă fiind şi el unul dintre pucişti n.r.”.

”Le-a spus acest lucru de neimaginat şi de neconceput pentru a-i atrage de partea sa pe principiul dezbină şi stăpâneşte”, a spus Firea.

De asemenea, Firea a mai susţinut că se pregăteşte ”mazilirea” sa în PSD. Astfel, ar urma să fie înlăturată de la conducerea interimară a Organizaţiei PSD Bucureşti, dar şi din funcţia în care a fost aleasă de preşedinte al PSD Ilfov.

În aceste condiţii, Firea a ţinut să declare că ”este un moment de cumpănă prin care trec PSD şi întreaga ţară” şi că PSD ajunge să fie un partid al unei singure persoane. Primarul a mai susţinut că la conducerea Organizaţiei PSD Bucureşti ar urma sa fie pus primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, şi că va fi înlocuită şi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru.