Firea reuşeşte ce n-a reuşit MAI-ul lui Carmen Dan: Le ia protestatarilor rezist Piaţa Victoriei

Primăria Capitalei a aprobat organizarea unui târg de Crăciun exact în alveola din Piaţa Victoriei, loc de unde, de 302 seri neîncetat, protestatarii cer demisia lui Dragnea şi plecarea corupţilor din demnităţile publice. Tot în Victoriei, PMB va organiza şi Revelionul...
Protest
Protest

Gabriela Firea a reuşit să-şi scape partidul de coşmarul protestelor neîntrerupte din Piaţa Victoriei, trăgând preşul de sub picioarele demonstranţilor, avertizează jurnalista Nicoleta Savin, într-un articol publicat pe 360news.ro.

Potrivit sursei citate, Primăria a aprobat organizarea unui târg de Crăciun, în perioada 1-20 decembrie 2017, în Piaţa Victoriei, exact în alveola unde se strâng seară de seară protestatarii. Reamintim că până anul acesta târgurile de Crăciun se desfăşurau în Piaţa Universităţii şi Piaţa Constituţiei în niciun caz în mijlocul Pieţei Victoria. Tot în Piaţa Victoriei, Primăria va organiza şi Revelionul, precizează, la rândul său, HotNews.

"Manifestarea pusă la cale de Gabriela Firea a fost numită ”Târg de sărbători – festival de colinde şi obiceiuri de iarnă”. Organizatori ai sinistrei comedii girate de primăriţa PSD sunt Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti – PROEDUS şi Centrul Cultural al municipiului Bucureşti – ARCUB.

Organizatorii târgului au solicitat aprobare pentru perioada 1-20 decembrie, astfel încât comunitatea Facebook ”Corupţia ucide” va afla că nu poate manifesta pe 1 decembrie, de la ora 18.00, aşa cum şi-a propus", arată Nicoleta Savin.

Târgul propriu-zis va avea loc în perioada 5-17 decembrie, însă în intervalul 1-4 decembrie platoul din Piaţa Victoriei va fi amenajat, iar perioada 18-20 decembrie este rezervată dezafectării.

„Scena, în suprafaţă de 10 x 12 metri va fi amplasată în alveola centrală, cu spatele către parcul Kiseleff, iar corturile şi containerele vor fi amplasate stânga-dreapta faţă de aceasta. Totodată, în spaţiul destinat evenimentului vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuţe”, se arată în protocol.

PROEDUS aparţine chiar Primăriei Municipiului Bucureşti, ARCUB se află sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti iar rolul său este de legătură între autoritatea locală şi societatea civilă....

"Bineînţeles, Gabriela Firea va spune că habar n-are ce au făcut oamenii ei, dar că nu poate revoca protocolul. Şi, eventual, va trimite demonstranţii într-un parc sau pe vreun stadion, ca protestele lor să nu deranjeze urechile sensibile din Kiseleff şi Victoriei", mai arată Nicoleta Savin.

Articolul integral poate fi citit aici

Later edit:

Primăria Capitalei a confirmat, ulterior, pentru hotnews.ro, că va organiza târgul din Piaţa Victoriei, acesta urmând să fie deschis în intervalul orar 10 - 22. Mai mult, în acest an în care Piaţa Victoriei a fost epicentrul protestelor împotriva corupţiei, instituţia condusă de Gabriela Firea va organiza şi Revelionul tot în faţa Guvernului.

"Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS şi ARCUB, în perioada 05 - 17 decembrie, în Piaţa Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor "Târg de sărbători - Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă". În acest scop, în alvelola centrală a pieţei vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuţe şi o scenă pe care vor evolua ansambluri de copii şi elevi, precum şi artişti consacraţi. Târgul va fi deschis în perioada menţionată, zilnic, între orele 10 şi 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restricţionat.

De asemenea, în aceeaşi locaţie va avea loc, pe 31 decembrie, între orele 19.00 şi 1.00, Concertul de Revelion organizat de Primăria Capitalei. Cu această ocazie, traficul auto prin Piaţa Victoriei va fi restricţionat, mai multe amănunte în acest sens urmând a fi comunicate în perioada premergătoare evenimentului.

Precizăm că Piaţa Victoriei a fost aleasă că locaţie pentru cele două evenimente, "Târgul de sărbători - Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă" şi "Revelion 2017-2018", întrucât în Piaţa Constituţiei, în intervalul 1-27 decembrie 2017, se desfăşoară "Târgul de Crăciun", iar în Piaţa Universităţii va avea loc un alt eveniment, în aceeaşi perioadă", se arată în răspunsul trimis de Primăria Capitalei la solicitarea hotnews.ro.

Practic, în decembrie vor fi ocupate cu târguri de Craciun toate cele trei pieţe-simbol ale Bucureştiului: Victoriei (Guvern), Piaţa Universităţii şi Piaţa Constituţiiei (Palatul Parlamentului), arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne