Flavia Pansieri: Persoanele de etnie romă sunt discriminate în Moldova

Ţigani (Epoch Times România)
Ana Chitoroagă
12.04.2014

Persoanele de etnie romă sunt discriminate în Republica Moldova. Concluzia îi aparţine Înaltului Comisar Adjunct al ONU pentru Drepturile Omului, Flavia Pansieri, care a susţinut joi o conferinţă de presă, informează Moldpres.

Potrivit oficialului, această discriminare apare din segregarea unor instituţii de învăţământ pe baza de etnie şi lipsa romilor aleşi în funcţii de conducere în Republica Moldova.

„Am îndemnat Guvernul să realizeze progrese durabile în desegregarea şcolilor şi să-şi dubleze eforturile de protejare a romilor de toate formele de violenţă”, a declarat Flavia Pansieri.

De asemenea, oficialul ONU a menţionat despre importanţa incluziunii persoanelor cu dezabilităţi în procesul de luare a deciziilor, despre necesitatea stopării pedepsirii femeilor care prestează servicii sexuale şi despre simplificarea procesului de înregistrare a organizaţiilor nonguvernamentale.

În ceea ce priveşte problema şcolilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană, Flavia Pansieri a declarat că această problemă este una îngrijorătoare şi că niciun elev nu trebuie să fie privat de dreptul de a studia la şcoală în limba pe care o cunoaşte.

Potrivit sursei citate, Flavia Pansieri este cel mai înalt funcţionar ONU din domeniul drepturilor omului, care a vizitat Republica Moldova după misiunea Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, din noiembrie 2011. În timpul vizitei sale, Flavia Pansieri a avut întrevederi cu Preşedintele R. Moldova, Preşedintele Parlamentului, deputaţi, funcţionari, membri ai ONG-urilor etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor