Fondatorul Falun Gong ia cuvântul la o conferinţă din Washington D.C.

Rezistenţă în faţa barbariei: după 19 ani de atrocităţi din partea Partidului Comunist, mişcarea spirituală Falun Gong rămâne neînvinsă.
Fondatorul mişcării spirituale Falun Gong, dl. Li Hongzhi în Washington, 21 iunie 2018
Fondatorul mişcării spirituale Falun Gong, dl. Li Hongzhi în Washington, 21 iunie 2018 (Edward Dye/Epoch Times)

În după amiaza zilei de 21 iunie, la Capital One Arena, domnul Li Hongzhi s-a adresat unei mulţimi de peste 9.000 de practicanţi Falun Gong care au participat la conferinţa anuală, deja tradiţională din Washington D.C.

Domnul Li Hongzhi este fondatorul şcolii de qigong Falun Gong, cunoscută şi sub numele de Falun Dafa. Apariţiile sale sunt rare, din cauza mediului complicat generat de ostilitatea constantă a Partidului Comunist faţă de mişcarea spirituală persecutată în China de regim.

În momentul apariţiei sale pe scenă, domnul Li Hongzhi a fost întâmpinat cu ovaţii în picioare timp de câteva minute.

Domnul Li Hongzhi a vorbit timp de aproximativ 2 ore, discutând despre provocările pe care le înfruntă practicanţii Falun Gong în eforturile lor de a se autoîmbunătăţi şi despre nevoia ca practicanţii din China să facă o prioritate din securitatea lor fizică: o persecuţie masivă, declanşată în 1999 de dictatorul comunist Jiang Zemin a făcut milioane de victime. Atrocităţile comise în cadrul său au devenit cu timpul imposibil de explicat publicului chinez, astfel încât actuala conducere a Chinei, formată din oameni care nu sunt pătaţi de sânge, încă nu au găsit posibilitatea de a o opri fără să ruineze complet autoritatea Partidului.

După discursul său, fondatorul Falun Gong a răspuns la întrebări venite din sală.

Din toată lumea

Organizatorii au afirmat că la acest eveniment au participat peste 9.000 de persoane, din toată lumea. Traduceri simultane au fost oferite în 10 limbi. Femei coreene în costume tradiţionale puteau fi văzute stând lângă bărbaţi şi femei îmbrăcate elegant, veniţi din Italia.

Falun Gong este o şcoală tradiţională de qigong - un gen de exerciţii lente, înrudite cu artele marţiale, care, spre deosebire de acestea, ţintesc la îmbunătăţirea sănătăţii corpului şi spiritului. Asemenea artelor marţiale predate în grupuri restrânse sute de ani - de exemplu win chun - în China, mişcările spirituale au fost deseori transmise de la maestru la student, uneori în secret, de-a lungul generaţiilor.

Domnul Li Hongzhi a făcut Falun Gong publică în mai 1992 în oraşul chinez Changchun din nord est.

În Falun Gong, practicantul îşi cultivă corpul, mintea şi spiritul, iar practicanţii sunt îndrumaţi să respecte principiile “Adevăr, Compasiune, Toleranţă" - să fie cinstiţi, corecţi, sinceri, ghidaţi mereu de bune intenţii, altruişti şi să manifeste toleranţă, anduranţă, control şi reţinere.

Începuturile şi persecuţia

După ce, iniţial, a susţinut cursuri în oraşul Changchun, domnul Li Hongzhi a fost invitat să călătorească în întreaga Chină, din 1992 până la sfârşitul anului 1994. În această perioadă, au fost ţinute 54 sesiuni de prelegeri, fiecare durând 8 sau 10 zile.

Numărul practicanţilor Falun Gong a crescut rapid în câţiva ani. În ciuda faptului că, în anii 90 China era bântuită de confuzii morale, un materialism agresiv, corupţie complet scăpată de sub control şi cangrenă socială - din cauza anilor de experiment comunism eşuat - mişcarea Falun Gong a reuşit să readucă la normal standardele morale şi societale - lucru care nu a scăpat neobservat atenţiei unor membri marcanţi ai Partidului Comunist.

Beneficiind chiar de sprijinul autorităţilor, în scurt timp, Falun Gong a început să fie extrem de popular în mediile intelectuale, armată şi poliţie precum şi în cadrul serviciilor de securitate ale regimului comunist. Mişcarea spirituală era deseori premiată de autorităţile chineze pentru contribuţia adusă la îmbunătăţirea moralităţii şi sănătăţii populaţiei.

Dar la începutul anului 1996, un post de televiziune chinez a transmis că între 70 şi 100 milioane de chinezi practicau Falun Gong. La acea dată, practic unul din 13 chinezi practicau Falun Gong.

Popularitatea imensă l-a speriat pe liderul Partidului Comunist la acel moment.

În 25 aprilie 1999, liderul comunist al momentului, Jiang Zemin, a trimis o scrisoare Biroului Politic în care a cerut lansarea unei campanii împotriva Falun Gong. În memoriu îşi exprima temerea că învăţăturile morale tradiţionale ale mişcării spirituale vor anihila amprentele doctrinei comuniste a Partidului, impusă prin teroarea anilor '50 şi '60.

În 20 iulie 1999, Jiang Zemin a lansat o campanie pentru eradicarea Falun Gong. Practicanţii au început să fie supuşi la detenţii în masă, muncă forţată, reeducare, spălare pe creier şi tortură. Website-ul Minghui.org, care documentează şi publică ştiri despre persecuţie, poate confirma moartea prin tortură a 4.226 de persoane. Totuşi, se crede că numărul real este mult mai mare, de ordinul milioanelor. Diferenţa imensă dintre numărul de victime confirmate şi cel din realitate este datorat puterii de muşamalizare pe care o are aparatul de represiune al Partidului.

Umplerea până la refuz a închisorilor Chinei de prizonieri de conştiinţă Falun Gong a dus la apariţia unui fenomen chiar mai macabru - organizarea, de către reţeaua de spitale militare, a unei industrii naţionale de jaf de organe, recoltate cu forţa de la deţinuţii Falun Gong închişi în lagărele de muncă.

În timp, perpetuarea acestui flagel a dus la situaţia în care abuzul a devenit atât de răspândit încât finanţează o mare parte din bugetul de sănătate al Chinei.