Formuzal niciodata nu s-a intalnit cu Smirnov

Anterior, in presa s-a vehiculat ideea precum ca bascanul Gagauziei, Mihail Formuzal, ar fi in relatii bune cu liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov. Unii analisti politici au declarat ca, la Moscova, cei doi ar avea acelasi centru politic de comanda.

Bascanul Gagauziei, Mihail Formuzal, respinge, insa, acuzatiile unor analisti politici, precum ca ar fi in relatii bune cu liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, dar si ca ar avea, impreuna cu cel din urma, aceiasi sfetnici la Moscova raporteaza Tribuna.md.

Mihail Formuzal sustine ca, la nivel oficial, nu s-a intalnit niciodata cu Igor Smirnov si nici nu a purtat cu acesta negocieri. Totodata, el spune ca nici nu a consultat vreun sfetnic impreuna cu oficialul de la Tiraspol.

“Eu in genere nu prea inteleg ce se ascunde sub notiunea de sfetnic al Moscovei. Tot ce am realizat in Gagauzia este explicabil din punct de vedere practic si de aceea, din 1995 pana in prezent, activez in organele puterii de stat”, a declarat bascanul Gagauziei pentru sursa citata.

“Nici eu, nici familia mea nu dispunem de propria afacere. Eu nu promovez interesele vreunei companii. In activitatea mea ma conduc dupa interesele de stat ale Republicii Moldova si cele ale autonomiei gagauze. Nici o ruda de a mea, nas sau cumatru, nu activeaza in echipa mea”, a mai subliniat liderul de la Comrat.

Acesta a vorbit si despre rugamintea sa catre Igor Smirnov, de a admite, la studii in grupele bugetare ale institutiilor superioare de invatamant din Transnistria, absolventii din Gagauzia care au picat testul la limba romana la Bacalaureatul din acest an.

Formuzal a mentionat ca a actionat transparent, iar toata informatia privind adresarea sa este deshisa si poate fi accesata in cancelaria Executivului Gagauziei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe