Fost ambasador acuză o înscenare în spatele spitalizării lui Chiţoiu: "Există un detaliu care poate să ne indice premeditarea

Declaraţii de presă Daniel Chiţoiu la Palatul Victoria
Declaraţii de presă Daniel Chiţoiu la Palatul Victoria (Epoch Times România)

În înscenarea de proastă calitate a „rănirii” lui Daniel Chiţoiu există un detaliu care poate să ne indice premeditarea spitalizării, susţine fostul ambasador Ciprian Mihali, în contextul în care după un accident pe care l-ar fi provocat, accident soldat cu doi morţi, fostul ministru ALDE a fost dus pe targă la spital.

Reamintim că Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală după accidentul în care a fost implicat Daniel Chiţoiu, fost ministru al Economiei şi secretarul general al ALDE, pe DN7, între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea.

În urma accidentului, care a avut loc pe raza localităţii Zamfireşti, au murit două persoane. Potrivit Mediafax, anchetatorii au conturat deja o primă ipoteză - maşina condusă de liderul ALDE ar fi fost cea care a pătruns pe contrasens.

Imediat după accident, fostul ministru a fost fotografiat în timp ce mergea în spatele unui agent de poliţie care a intervenit la locul accidentului, relatează Digi24. Câteva ore mai târziu, acelaşi Chiţoiu era dus pe targă la Spitalul din Piteşti, de unde a fost transferat apoi la Spitalul Floreasca din Capitală, cu diagnosticul mai multe coaste rupte.

Redăm postarea lui Mihali:

"Dusul cu targa, dusul cu preşul

Detaliile sunt mama adevărului. Există în înscenarea de proastă calitate a „rănirii” lui Chiţoiu un detaliu care poate să ne indice premeditarea spitalizării.

Întrebat de un jurnalist (servil şi el, adresându-i-se cu „domnule ministru”... de ce ministru? O dată ministru întotdeauna ministru?...), întrebat aşadar cum se simte, Daniel Chiţoiu răspunde: „dus pe targă la spital”. Iar acesta este un răspuns neobişnuit. Şi nu doar neobişnuit, ci şi premeditat. Chiar mai mult, nu doar premeditat, ci şi ţintit.

Dacă aţi fi suferind pe o targă la spital (ceea ce nu vă doresc, Doamne fereşte!) şi v-ar întreba o cunoştinţă cum vă simţiţi şi aţi avea cuvinte puţine, ce aţi spune cu aceste cuvinte? „Mă doare capul”, „nu mai pot de durere”, „nu-mi simt picioarele” etc. Când eşti întrebat cum te simţi şi nu te simţi bine, răspunzi simplu că nu te simţi bine, că te doare sau ca „un pic mai bine”.

Dar preocuparea lui Chiţoiu nu a fost să ne spună cum se simte, ci cum este şi unde este: „dus pe targă la spital”. Preocuparea lui a fost să fixeze scena, cadrul manipulării: „iată, în ciuda a ceea ce aţi putut vedea la locul faptei, în ciuda faptului că am putut părea teafăr şi pe picioarele mele, de fapt nu sunt teafăr şi nu pot să merg, ci sunt dus pe targă la spital”.

Un răspuns calculat, fabricat de consultanţii de imagine pe traseul dintre locul accidentului şi locul manipulării la coborârea din ambulanţă. Pentru că nu este loc de alt adevăr, într-un context deja deformat de „domnule ministru” în sus, „domnule ministru” în jos, nu este deci loc de alt adevăr decât acela definit de chiar „domnul ministru”.

Nu adevărul martorilor, nu adevărul morţilor, nu adevărul imaginilor: ci adevărul „dus pe targă la spital”, care va deveni, pe nesimţite şi în uitarea generală, dreptatea „domnului ministru”. Căci peste 2 sau 5 sau 8 ani, când se va da sentinţa „cu suspendare”, în cel mai bun caz, ori se va prescrie fapta, vom fi ocupaţi cu indignarea produsă de crima sau abuzul vreunui alt ministru. Şi tot aşa: ei duşi cu targa, noi cu zăhărelul.", scrie fostul ambasador.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne