Fostul şef al agenţiei ruse Roscosmos i-ar fi sugerat lui Putin să atace Ucraina cu o rachetă spaţială

Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin (Captură Foto)

Dmitri Rogozin, fostul şef al Roscosmos, Agenţia Federală Spaţială Rusă, i-ar fi sugerat preşedintelui rus Vladimir Putin să atace Ucraina cu o rachetă spaţială. Ideea i-ar fi venit lui Rogozin la scurt timp după ce a fost lovit de un şrapnel în fesă, în decembrie anul trecut, potrivit BILD, care citează surse şi înregistrări ale conversaţiilor lui Rogozin cu directorul general al Centrului Spaţial Progress.

Presa a primit înregistrări ale conversaţiilor lui Rogozin cu Dmitri Baranov, directorul general al Centrului Spaţial Progress Rocket.

După cum relatează Ukrainska Pravda, judecând după aceste înregistrări, ei au discutat detaliile tehnice ale organizării unui atac asupra unui mare oraş din Ucraina cu ajutorul unui vehicul de lansare utilizat pentru zboruri în spaţiu de la începutul lunii ianuarie 2023. Ei au ajuns la concluzia că cel mai bine ar fi să îl lanseze de pe cosmodromul Plesetsk cu explozibili la bord.

După cum credea Baranov, principala problemă este că actualele bombe grele cu explozibili puternici sau focoase ghidate s-ar supraîncălzi din cauza intrării supersonice în atmosferă.

Rogozin a promis că se va consulta cu proiectantul Iuri Solomonov. Bild relatează că acesta ar fi găsit o soluţie după câteva zile.

În plus, au discutat despre faptul că fragmente din rachetă ar putea cădea pe teritoriul Rusiei. De asemenea, au fost îngrijoraţi de faptul că eroarea din timpul impactului ar putea fi de 50 până la 100 km.

Rogozin l-a întrebat pe Baranov de cât timp ar avea nevoie pentru a se pregăti. Acesta a răspuns că aproximativ şase luni.

Presa relatează că Rogozin l-a numit pe Putin "marele şi teribilul nostru" şi a spus că îi va transmite planul prin intermediul lui Anton Vaino.

BILD afirmă că planul i-a fost prezentat lui Putin pe 16 ianuarie. Însă nu se ştie care a fost reacţia preşedintelui rus.

Pe 21 decembrie, Dmitri Rogozin, fostul director general al Roscosmos, şi Vitali Hoţenko, aşa-numitul "şef al guvernului Republicii Populare Doneţk", au fost răniţi în Doneţkul ocupat, se presupune că în urma unor bombardamente din Ucraina.

La momentul respectiv, presa rusă a relatat că Rogozin a primit o rană de şrapnel la nivelul ţesuturilor moi ale capului, o rană penetrantă de şrapnel la nivelul feselor şi o rană penetrantă de şrapnel la nivelul şoldului stâng. Ulterior, Rogozin a declarat că un ciob de metal de 3x4 mm l-a lovit deasupra omoplatului drept. El nu a raportat nicio altă rană.

Pe 23 ianuarie, Dmitri Rogozin a declarat că a localizat cu precizie, cu ajutorul imaginilor din satelit, obuzierul care a tras asupra sa şi că pregăteşte o operaţiune de "răzbunare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe