Fostul şef al agenţiei spaţiale a Rusiei susţine că Şoşoacă l-a rugat să publice declaraţia ei din Senat privind Transnistria

Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin (Wikipedia.org)

Dmitri Rogozin, fostul şef al agenţiei spaţiale a Rusiei, a publicat pe contul său de pe reţeaua de socializare VK mesajul senatoarei Diana Iovanovici-Şoşoacă de marţi din Senat cu privire la Transnistria, când a afirmat că regiunea este “noul măr al discordiei între blocul estic şi vestic şi posibilul nou focar de conflict chiar în preajma României”, relatează HotNews.ro.

“Diana Iovanovici-Şoşoacă, senator român, ne-a rugat să publicăm declaraţia sa politică în faţa Senatului României din 5.03.2024”, şi-a început Rogozin mesajul de pe VK, cea mai mare reţea de socializare rusească.

Rogozin, numit senator al regiunii Zaporojie în septembrie 2023, este un critic al Occidentului, cunoscut pentru diatribele sale împotriva inamicilor Rusiei.

Potrivit sursei citate, în mesajul său, Şoşoacă a spus despre Transnistria că “poate antrena în război Moldova, apoi România în sprijinul Moldovei, şi astfel Ucraina îşi va primi mult dorita implicare a NATO şi a UE în războiul pe care l-a pierdut deja”.

“Moldova face presiuni asupra Transnistriei, dar nu de capul ei, ci la îndemnul stăpânilor euroatlantici. Moldova riscă să devină o nouă Ucraina, împinsă pe calea războiului de Soros, un apropiat al Maiei Sandu, de fapt stăpânul ei”, a susţinut senatoarea, adăugând că, din acest motiv, Chişinăul “poate atrage România în acelaşi conflict, care este stat membru UE şi NATO”.

Totodată, Şoşoacă a mai declarat că, “în calitate de Senator şi Preşedinte al Partidului S.O.S. România duc o luptă dură în Parlamentul României pentru a opri implicarea României în acest conflict”.

“Un conflict în care suntem împinşi de doi ani de zile şi din care vom ieşi total distruşi, exact ca Ucraina”, a continuat ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne