Fotbal: Campionatul Spaniei - Cristiano Ronaldo a dedicat cele două goluri ale sale lui Eusebio

Cristiano Ronaldo. (Denis Doyle / Getty Images)
Epoch Times România
07.01.2014

Cristiano Ronaldo, autorul unei duble pentru Real Madrid în meciul din campionatul spaniol cu Celta Vigo (3-0), a dedicat golurile sale legendei fotbalului portughez Eusebio, care a decedat la sfârşitul săptămânii trecute şi care a fost "unul dintre cei mai jucători din lume", conform starului lusitan.

"Este o zi tristă şi vreau să mulţumesc tuturor, în special Spaniei, pentru omagiul adus lui Eusebio. Cum el a fost o persoană foarte apropiată mie şi tuturor portughezilor, vreau să spun mulţumesc şi să-i dedic aceste goluri. El m-a ajutat mult la echipa naţională, este un exemplu pentru noi. Am pierdut unul dintre cei mai buni jucători din lume", a declarat atacantul portughez după meciul din etapa a 18-a din Primera Division, marcat de un minut de reculegere şi purtarea de banderole negre.

Fostul mare jucător portughez, decedat la vârsta de 71 de ani, a fost înmormântat luni după-amiază după o zi marcată de un ultim tur de onoare pe miticul stadion "Da Luz" din Lisabona.

Ronaldo, care a fost din nou ovaţionat pe Bernabeu, a confirmat că va fi prezent la ceremonia de acordare a prestigiosului trofeu "Balonul de Aur", ce va avea loc lunea viitoare la Zurich.

"Nu ştiu dacă voi câştiga sau nu, dacă este o nedreptate sau nu, dar eu încerc să-mi fac treaba întotdeauna, să ajut echipa Real Madrid cu goluri. Dacă voi câştiga trofeul, foarte bine, dacă nu viaţa va continua şi voi rămâne acelaşi om", a adăugat Ronaldo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor