Frontul Naţional finanţat de Kremlin conduce în sondaje înaintea alegerilor franceze


Lidera Frontului Naţional francez Marine Le Pen.
Lidera Frontului Naţional francez Marine Le Pen. (Captură Foto)

Partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen, Frontul Naţional, conduce în sondaje în faţa UMP şi a socialiştilor, susţine publicaţia franceză Le Figaro.

Ştirea nu este prea îmbucurătoare ţinând cont de faptul că luna viitoare în Franţa vor avea loc alegeri, apărând semne de întrebare în legătură cu relaţia dintre Front şi Rusia şi influenţa pe care Kremlinul ar putea să o aibă în interiorul Franţei.

Sondajele publicate de Le Figaro plasează Frontul Naţional la 30%, înaintea partidului de dreapta UMP al lui Nicolas Sarkozy şi a Partidului Socialist al preşedintelui Francois Hollande.

Cu doar câteva zile în urmă, Le Pen a declarat mass mediei poloneze că ea susţine anexarea Crimeei de către Rusia, adăugând că “poporul crimeean [sublinierea noatră, n.r.], care a trăit în frică, s-a grăbit să ajungă în braţele Rusiei – ţara de care aparţin ei.”

Anul trecut, Marine Le Pen a negociat personal un împrumut de 40 de milioane de euro cu oligarhul rus Roman Popov în timp ce s-a aflat într-o vizită la Moscova – o sumă suficient de mare pentru a finanţa o întreagă campanie electorală.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a devenit noua vedetă a extremei drepte europene, a notat săptămânalul bulgar Kapital, preluat de Courrier Internaţional.

“Putin este liderul noii revoluţii conservatoare din Europa, pentru o legătură mai degrabă între Lisabona şi Vladivostok, decât o UE de operetă dominată de Washington. Un război al continentelor între civilizaţia mării (SUA) şi civilizaţia pământului (Rusia)... Bine aţi venit în uimitoarea lume a lui Aleksandr Dughin, guru al naţionalismului rus şi ideolog al noului Imperiul Eurasiatic. Pentru Dughin şi confraţii săi, anexarea Crimeii nu este decât primul pas spre emergenţa unei noi mari puteri eurasiatice, capabile să facă faţă SUA”, susţine Kapital.

Dacă, în urmă cu doar câţiva ani partidele de stânga erau cele suspectate că ar fi un fel de “cal troian” al Rusiei în Europa, astăzi cei mai buni prieteni ai lui Putin par să fie cei din rândul extremei drepte.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe