Gabriela Firea, listă costisitoare de cumpărături. Pe ce s-ar putea duce milioane de euro din banii cetăţenilor

Consilierii generali ai Capitalei au dat undă verde unui proiect susţinut de Gabriela Firea, prin care municipalitatea cheltuie 5,2 milioane de euro pentru achiziţionarea unei clădiri. Imobilul aparţine unor funcţionari publici care au uitat să şi-l treacă în declaraţia de avere.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primăria Capitalei, condusă de primarul Gabriela Firea, ar intenţiona să plătească unei familii 5,2 milioane de euro pentru o clădire aflată în Centrul Istoric, pe strada Lipscani. În urmă cu un an, proprietarii cereau o sumă sub cinci milioane de euro pentru vânzarea imobilului, relatează cetăţeanul.net.

Interesant este că proprietarii nu doar că sunt angajaţi în instituţii publice ci, mai mult, nu şi-au trecut clădirea de milioane de euro în declaraţia de avere. Soţul încearcă să explice neregula prin faptul că nu a vrut să-i spună soţiei de casă pentru a-i face o surpriză, dar documentele descoperite de noi îl contrazic, arată sursa citată.

În urma votului dat de consilierii generali pe 22 februarie, Gabriela Firea poate achiziţiona clădirea monument istoric din centrul Bucureştiului, în condiţiile în care în toamna anului trecut, imobilul a fost scos la vânzare la un preţ de sub 5 milioane de euro.

Proprietarii clădirii sunt Marius-Viorel şi Veronica-Elena Cristea şi Adrian Rafael Gheorghe. Marius Viorel Cristea lucrează la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, iar soţia ocupă o funcţie de conducere la RA-APPS, sucursala Triumf, calitate în care anul trecut a fost nevoită să completeze o declaraţie de avere. Din declaraţie nu reiese că familia Cristea are în posesie imobilul de pe strada Lipscani pentru care se pregăteşte să ia 5,2 milioane de euro de la Gabriela Firea, bani proveniţi din bugetul Capitalei.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne