Gândaci în meniu? Politicile climatice şi ESG ale lui Biden ameninţă aprovizionarea cu alimente, avertizează un think tank


Gândaci Galerucella nymphaeae
Gândaci Galerucella nymphaeae (Wikipedia)

Un nou raport al think tank-ului de dreapta The Buckeye Institute a tras un semnal de alarmă cu privire la politicile de control al climei de tip "net-zero" ale administraţiei Biden şi la faptul că aceste elemente de pe agendă ameninţă producţia de alimente din SUA.

Raportul, publicat la 7 februarie, a constatat că politicile şi mandatele privind clima, ghidate de agenda de mediu, socială şi de guvernanţă (ESG), promovată de administraţia Biden, au un preţ ridicat pentru fermierii şi consumatorii americani. Agenda ESG este un concept îndeobşte folosit pentru a masca politicile ultra-progresiste.

"Pentru a aprecia mai bine adevăratele costuri pe care fermele şi gospodăriile americane le vor plăti probabil pentru politicile şi obiectivele administraţiei Biden, Centrul de Cercetare Economică al Institutului Buckeye a dezvoltat un model de fermă de porumb care trebuie să respecte noile reguli guvernamentale privind emisiile de carbon", au scris autorii raportului, Trevor W. Lewis şi M. Ankith Reddy, ambii analişti de cercetare economică în cadrul think-tank-ului.

"Toate costurile operaţionale ale fermei, aşa cum era de aşteptat, au crescut semnificativ", au adăugat ei.

Făcând o analiză a cifrelor, cercetătorii au constatat că fermierii americani îşi vor vedea costurile operaţionale crescând cu aproximativ 34% ca urmare a politicilor de emisii "net-zero" ale administraţiei Biden.

Modelul nu a prezis doar că politicile guvernamentale de stabilire a preţului carbonului vor duce la creşterea costurilor de exploatare agricolă, ci că şi buzunarele consumatorilor vor fi afectate.

Ameninţare la adresa aprovizionării cu alimente

Politicile guvernamentale de tipul "net-zero" pe care raportul Buckeye le-a luat în considerare în analiza sa includ implicaţiile aderării la Acordurile climatice de la Paris, care vizează emisiile de gaze cu efect de seră.

Pentru a atinge obiectivele pactului privind clima, administraţia Biden s-a angajat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră ale Americii cu 50-52 la sută până în 2030 şi de a ajunge la zero emisii nete la nivelul întregii economii până în 2050.

"Realizarea economiei decarbonizate dorite de administraţie va necesita politici agresive de reducere a emisiilor climatice care să elimine şi să înlocuiască combustibilii fosili din fiecare sector al economiei americane", au scris autorii raportului.

Administraţia Biden a început deja să pună în aplicare politici de reglementare stricte menite să reducă emisiile de carbon din industria energetică americană, în timp ce o normă finală iminentă privind raportarea ESG, care urmează să intre în vigoare în aprilie 2024, ameninţă să împingă conformitatea cu emisiile de carbon asupra altor industrii.

Multe dintre aceste politici au fost testate în Europa, iar cercetătorii au concluzionat că rezultatele au fost un "eşec total".

"În ciuda acestor avertismente răsunătoare din partea omologilor europeni, factorii de decizie politică din SUA au reangajat industria americană la aceleaşi standarde de emisii nete zero şi au impus aceleaşi tipuri de mandate costisitoare pentru ferme şi întreprinderi care, în cele din urmă, vor reduce aprovizionarea cu alimente şi energie fără a obţine beneficiile scontate", au susţinut aceştia.

"Rezultatele modelului Buckeye au fost previzibile şi nesurprinzătoare, dar mulţi factori de decizie politică din SUA nu par dispuşi să le abordeze sau chiar să le recunoască. Acest lucru trebuie să se schimbe, altfel Statele Unite se vor confrunta cu consecinţe economice grave", conchide rezumatul raportului.

Casa Albă nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la concluziile raportului.

Will Hild, directorul executiv al Consumers' Research, a comentat raportul într-o postare pe site-ul X.

"Fermierii şi crescătorii de animale cheltuiesc sume uriaşe pentru orice, de la îngrăşăminte, seminţe şi furaje până la utilaje grele şi pesticide, pentru a produce alimentele pe care le consumăm. Cu toate acestea, cultul climei şi elitele ESG fac ca aceste costuri să crească vertiginos", a scris el.

"Acest lucru pune o povară financiară mai grea asupra producătorilor agricoli şi impune costuri mai mari pentru alimente americanilor care muncesc din greu", a continuat el.

"Mijloacele de trai ale fermierilor şi crescătorilor de animale din America nu ar trebui să fie în pericol din cauza costurilor de operare umflate sau a pierderii accesului la capital din partea băncilor WOKE. Nici poporul american nu ar trebui să fie victima unei taxe zdrobitoare pusă pe alimentele lor de către extremiştii climatici."

Agricultura reprezintă securitatea naţională

Raportul Buckeye vine la aproximativ o săptămână după ce mai mult de 10 comisari republicani pentru agricultură au avertizat, într-o scrisoare din 29 ianuarie adresată directorilor de bănci, că aderarea la Alianţa bancară Net-Zero a ONU ar avea un impact negativ asupra fermierilor şi ar ameninţa securitatea alimentară a Americii.

Pe lângă apartenenţa lor la alianţă, bănci precum JPMorgan Chase şi Bank of America s-au angajat ca împrumuturile pe care le acordă să "se alinieze cu căile de atingere a nivelului zero net până la jumătatea secolului sau mai devreme".

Tyler Harper, comisarul pentru agricultură din statul american Georgia şi unul dintre semnatarii scrisorii, a declarat pentru The Epoch Times într-un interviu anterior că angajamentul de a adopta politici net-zero are un impact negativ asupra securităţii naţionale.

"În cele din urmă, agricultura reprezintă securitatea naţională, iar dacă nu suntem capabili să ne hrănim ca naţiune, nu suntem capabili să ne protejăm", a spus el.

"Când ne uităm la Sri Lanka şi la impactul devastator pe care [mandatele climatice] l-au avut acolo, când ne uităm la Olanda şi la ceea ce au făcut pentru a pune în aplicare unele dintre aceste politici acolo şi la impactul devastator pe care l-au avut asupra economiei lor agricole - am văzut impactul pe care l-au avut în alte naţiuni şi nu vrem ca acest lucru să se întâmple aici", a adăugat Harper.

În 2019, după ce guvernul din Sri Lanka a pus în aplicare norme pentru a reduce utilizarea azotului în îngrăşăminte, randamentul culturilor s-a prăbuşit, ceea ce a dus la proteste violente care au dus în cele din urmă la răsturnarea guvernului.

În Olanda, încercările autorităţilor de a impune politici de tip net-zero au dus la proteste pe scară largă din partea fermierilor.

Veţi mânca gândacii?

Între timp, un documentar recent realizat Epoch Original şi intitulat "No Farmers No Food: Will You Eat the Bugs?" explorează politicile de control al climei promovate de guvernele din întreaga lume şi modul în care acestea forţează fermierii să iasă din afaceri, ameninţând aprovizionarea cu alimente.

"Aceasta este următoarea criză globală care este ignorată de mass-media din întreaga lume", a declarat Roman Balmakov, gazda emisiunii "Facts Matter" de la EpochTV şi regizorul documentarului, pentru The Epoch Times, în timpul unui interviu acordat în marja premierei mondiale a filmului în septembrie 2023.

Documentarul aprofundează istoria "crizei climatice" şi modul în care aceasta a fost concepută de liderii mondiali în timpul Conferinţei Naţiunilor Unite privind mediul şi dezvoltarea, cunoscută şi sub numele de Summitul Pământului, în iunie 1992, la scurt timp după încheierea Războiului Rece.

De asemenea, filmul analizează Agenda 30, cunoscută anterior sub numele de Agenda 21, prezentând un caz în care politicile globale stabilite de ONU urmăresc să pună capăt agriculturii private şi să creeze dependenţa de un guvern mondial unic care va controla aprovizionarea cu alimente a lumii.

"Oamenii aflaţi la conducerea unora dintre cele mai puternice organizaţii de pe planetă au stabilit că agricultura, în special cea animală, este de vină pentru încălzirea globală şi că încălzirea globală este de vină pentru preţurile ridicate ale alimentelor şi pentru lipsa acestora", a afirmat Balmakov.

Documentarul explorează impactul politicilor climatice radicale din Sri Lanka şi Olanda, explorând totodată impactul reglementărilor de tip "net-zero" şi al altor reglementări din Statele Unite.

Soluţiile propuse de guvernele din întreaga lume pentru a rezolva problema schimbărilor climatice "s-ar putea să vă surprindă", spune Balmakov în film. "Potrivit Naţiunilor Unite, [insectele] ar putea fi, de fapt, viitoarea dumneavoastră cină", a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe