Gangsterii din Rio au incendiat cel puţin 35 de autobuze după ce unul din şefii crimei organizate din Brazilia a fost ucis

Grupuri criminale au incendiat luni cel puţin 35 de autobuze în oraşul brazilian Rio de Janeiro, 24 octombrie 2023
Grupuri criminale au incendiat luni cel puţin 35 de autobuze în oraşul brazilian Rio de Janeiro, 24 octombrie 2023 (Youtube - screenshot)

Grupuri criminale au incendiat luni cel puţin 35 de autobuze în oraşul brazilian Rio de Janeiro, potrivit grupului industrial care reprezintă companiile de autobuze, după ce poliţia a ucis un şef al crimei organizate în cadrul unei operaţiuni, potrivit Reuters.

Atacurile asupra autobuzelor au fost concentrate în vestul oraşului, unde grupuri criminale rivale se luptă pentru controlul teritorial. Ele au avut loc după o operaţiune a poliţiei în urma căreia a fost ucis nepotul liderului celei mai mari "miliţii" din stat, a transmis poliţia.

Aşa-numitele miliţii din Rio, adesea compuse din actuali şi foşti ofiţeri de poliţie, au devenit una dintre cele mai mari ameninţări la adresa securităţii din regiune. Create iniţial ca forţe de autoapărare pentru cartierele sărace afectate de bandele de traficanţi de droguri, acestea au devenit acum unităţi criminale care operează în mai multe ramuri diferite.

Grupul industrial Rio Onibus a declarat că 20 dintre vehicule erau autobuze municipale, cinci făceau parte din flota de transport rapid a oraşului, iar restul erau autobuze închiriate sau turistice.

Guvernatorul statului Rio de Janeiro, Claudio Castro, a declarat că operaţiunea în care a fost ucis unul din şefii crimei organizate a fost o "lovitură grea" pentru miliţie.

"Pe lângă faptul că era rudă cu criminalul (şeful miliţiei), el a acţionat ca 'războinic' al grupului paramilitar, fiind principalul responsabil pentru războaiele de teritoriu care terorizează locuitorii din Rio", a declarat Castro într-o postare pe reţelele de socializare.

Atacurile au perturbat sistemul de transport rapid cu autobuzul al oraşului, îngreunând drumul spre casă al locuitorilor şi lucrătorilor din regiune. Cursurile din şcolile publice din zonă au fost, de asemenea, anulate.

Poliţia militară a declarat că a arestat 12 suspecţi implicaţi în incendii, pe lângă faptul că a împiedicat 15 indivizi să dea foc unui camion de marfă într-una dintre principalele porţi ale oraşului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe