General SRI în rezervă şi fost şef al CNAS în guvernul Năstase, propus de Rafila preşedinte interimar al Casei de Asigurări de Sănătate. Are o avere fabuloasă

SRI
SRI (Epoch Times România)

Cristian Georgică Celea, general SRI în rezervă, fost preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate în perioada 2003-2005, numit de guvernul Adrian Năstase, şi fost manager al Spitalului SRI "Agrippa Ionescu", este propunerea ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru funcţia de preşedinte interimar al CNAS, în locul lui Andrei Baciu, au declarat pentru hotnews.ro surse politice.

Reamintim că Baciu a demisionat în urmă cu două zile, în urma anchetei DNA privind achiziţia de vaccinuri COVID în pandemie.

Cristian Celea a fost consilier onorific al ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, iar în ianuarie 2023 a fost numit membru al Consiliului de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie semnată de premierul de atunci, Nicolae Ciucă.

Celea ar urma să ocupe funcţia de preşedinte interimar al Casei până când PNL va face o propunere de preşedinte - conform înţelegerii din coaliţie, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate este numită de PNL, iar cea a Ministerului Sănătăţii de PSD. Ulterior, după ce PNL va propune un nou preşedinte al Casei, Cristian Celea ar urma să rămână însă vicepreşedinte al CNAS, susţin sursele hotnews.ro.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, depuse în iunie anul acesta pe site-ul CNAS, Cristian Georgică Celea are o avere fabuloasă: 23 de terenuri, două case, 3 apartamente, 4 maşini şi 3 şalupe.

Generalul SRI în rezervă încasează anual de la statul român un venit în valoare de aproximativ 45.000 de euro: 214.000 RON şi 9.480 RON pensie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne