Ghinea, atac fără precedent la adresa şefului DNA: „Borfaş cu ceas de 17.000 de lei şi afaceri imobiliare”

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Facebook - screenshot)

Fostul ministru USR Cristian Ghinea a lansat un atac dur la adresa şefului DNA după comunicatul CSM prin care el şi Cătălin Drulă au fost acuzaţi că, prin declaraţiile lor, au afectat reputaţia şi demnitatea acestuia.

"Aşa cum DNA e făcut praf de borfaşul cu ceas de 17.000 de lei şi afaceri imobiliare, Voineag, CSM a fost capturat penibil.", se dezlănţuie Ghinea pe Facebook.

Redăm postarea fostului ministru:

"Justiţia fără dreptate e frecţie la pensie specială!

Acum aproape 20 de ani scriam rapoarte şi articole despre justiţia independentă şi responsabilă. Un CSM autonom era vital. Am reuşit, noi România, graţie condiţiilor puse de UE.

Dar nici o regulă, nici o instituţie nu rezistă golirii de sens.

Aşa cum DNA e făcut praf de borfaşul cu ceas de 17.000 de lei şi afaceri imobiliare, Voineag, CSM a fost capturat penibil. Magistraţii au votat acolo simbriaşi PSDNLSRI. Că na, doar pensia specială contează.

Urmarea ...

Aşa arată azi site-ul CSM. Pavăza justiţiei nu are o problemă cu Marcel, istericul care cere condamnări pentru miliarde închipuite. Nu, pavăza se milogeşte la Marcel pentru bugete şi pensii speciale.

CSM e isterizat şi ocupat că o primăriţă de opoziţie nenoroceşte justiţia. Pe gură. CSM a ajuns o formă moartă. Trebuie să o luăm de la capăt. Independent pe hârtie mai ceva ca sovietul suprem în Constituţia lui Stalin, dependent de SRI în mod real, responsabil deloc. O ruşine.

La 20 de ani de la aderare şi 10 ani de Iohannis, justiţia a ajuns o ruşine.

Dacă vrem să nenorocim NATO, să-l promovăm pe plăvan acolo, zic.", scrie, pe Facebook, Ghinea.

Astăzi, CSM a luat poziţie după acuzaţiile lansate de preşedintele USR Cătălin Drulă şi fostul ministru USR Cristian Ghinea la adresa şefului DNA, Marius Voineag, transmiţând că afirmaţiile celor doi, "fără suport în realitate, sunt cert de natură să influenţeze negativ şi nejustificat opinia publică în legătură cu modalitatea în care procurorul îşi exercită profesia, atrăgând neîncrederea cetăţenilor în capacitatea profesională sau corectitudinea magistratului."

Cei doi lideri USR l-au criticat în repetate rânduri pe Voineag după deschiderea dosarului în care sunt implicaţi doi foşti miniştri ai formaţiunii, respectiv Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

Liderii USR l-au mai acuzat pe Voineag că a ales să-i acorde protecţie lui Lucian Bode, printr-o anchetă ilegală în cazul achiziţiei trucate prin care au fost cumpărate 300 de maşini BMW la Ministerul Afacerilor Interne de la o firmă cunoscută ca având legături cu preşedintele Klaus Iohannis. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne