Gigi Becali rămâne după gratii. Procurorii DNA au contestat eliberarea sa condiţionată

Gigi Becali cu degetele la cap.
Gigi Becali cu degetele la cap. (Captură youtube.com.)

Gigi Becali rămâne în închisoare, chiar dacă magistraţii Judecătoriei Medgidia au admis vineri eliberarea sa condiţionata. Potrivit Mediafax, procurorii DNA au contestat la Judecătoria Medgidia decizia privind punerea în libertate a fostului finanţator al Stelei, urmând ca această contestaţie să fie soluţionată de Tribunalul Constanţa.

Termenul pentru judecarea contestaţiei urmează să fie stabilit la începutul săptămânii viitoare şi, până la soluţionarea contestaţiei, Gigi Becali va rămâne închis la Penitenciarul Poarta Albă, unde ispăşeşte pedeapsa în regim deschis.

Becali a executat doi ani de zile din cei trei ani şi jumătate pe care îi are de ispăşit în penitenciar. Reamintim că afaceristul a fost condamnat în data de 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării, după care i s-au adăugat alte şase luni în contul altor două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat Maybach-ul.

După ce a încercat toate metodele posibile de a ieşi din închisoare (de la invocarea unei grave afecţiuni la coloană până la cereri de graţiere semnate inclusiv de călugări de la Muntele Athos), finalmente, Gigi Becali părea să-şi fi realizat visul, judecătorii din Medgidia dispunând vineri eliberarea sa.

Pledând pentru eliberarea lui Becali, avocatul Bogdan Vlad a argumentat că acesta a executat perioada necesară obţinerii eliberării, respectiv două treimi din pedeapsă, conform Codului penal vechi şi mai bine de jumătate din pedeapsă, potrivit noului cod.

Mai mult, avocatul susţine că Gigi Becali are caracterizări foarte bune, a muncit şi a scris două cărţi, una pe teme religioase şi cealaltă pe teme sportive, a fost recompensat de 11 ori în timpul detenţiei şi a participat la toate activităţile din penitenciar. Totodată, latifundiarul a achitat integral prejudiciul constatat în dosarele în care a fost condamnat, precum şi dobânzile aferente.

Procurorul de caz a susţinut însă că perioada executată de Gigi Becali nu a dus la îndreptarea acestuia în contextul în care patronul Stelei a fost sancţionat de mai multe ori disciplinar pe parcursul detenţiei. În replică, avocatul Bogdan Vlad a arătat instanţei că sancţiunile la care s-a referit acuzarea au fost anulate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne