Gigi Becali se întoarce acasă de Revelion

Gigi Becali
Gigi Becali (Epoch Times România)

Gigi Becali îşi va petrece alături de familie noaptea de Revelion. Potrivit sportnews.ro, latifundiarul din Pipera va fi eliberat de Penitenciarul Poarta Albă, în perioada 28 decembrie – 2 ianuarie. Latifundiarul va ieşi pe poarta puşcăriei duminică, la ora 5.00.

Ajuns acasă, patronul Stelei va trebui să meargă la sediul Poliţiei din judeţul Ilfov, să-şi anunţe permisia şi abia apoi va putea să meargă la vila sa din Pipera.

Potrivit sursei citate, Gigi Becali intenţionează să-şi petreacă zilele libere în familie, fără să mai meargă la vreo petrecere de Revelion, aşa cum obişnuia când era în libertate.

Pe 20 mai 2013, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale. În acelaşi dosar au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, şi fostul şef al Statului Major General, Dumitru Cioflină. La această pedeapsă s-au adăugat ulterior şase luni, "supliment" pentru dosarul sechestrării persoanelor care i-au furat limuzina şi dosarul "Valiza."

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Din momentul în care a fost închis, patronul Stelei a mai fost eliberat de două ori. Pe 12 mai 2014, a fost eliberat o zi, pentru bună purtare, după ce a participat la activităţi şi a respectat regulamentul Penitenciarului Poarta Albă.

După finalizarea permisiei, purtătorul de cuvânt al penitenciarului unde este închis Becali, Gabriel Botezan, a anunţat că fostul finanţator al Stelei a încălcat aproape toate regulile pe care trebuia să le respecte un deţinut în ziua în care este învoit pentru a-şi vizita familia.

"Domnul Becali nu avea voie să facă tot ce a făcut în cele 24 de ore în care a fost liber. Dânsul trebuia să se ducă în linişte acasă, să-şi vadă familia în linişte, să se prezinte cu documentul de eliberare provizorie la poliţia unde aparţine şi să se prezinte la penitenciar la ora stabilită de conducere. Din păcate, dânsul a respectat doar ora la care s-a prezentat la penitenciar şi faptul că s-a dus cu documentul la poliţie când a ajuns acasă şi când a plecat de acasă. În rest, a încălcat aproape toate regulile unui deţinut care iese pentru 24 de ore în permisie", a declarat purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Pedeapsa finanţatorul Stelei a fost scurtată cu o lună, după ce acesta a publicat cartea ”Muntele Athos-patria ortodoxiei”. Becali a mai scris o carte despre Steaua, intitulată sugestiv ”Becali şi Steaua” şi lucrează la a treia, pentru a-i aduce încă o reducere din pedeapsă, mai menţionează sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne