Gimnastică: Iordache, Cîmpian şi Crişan s-au calificat în finalele la bârnă şi individual compus

La Campionatul Europan de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, s-au calificat ]n finalele pe aparateMarian Drăgulescu, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan.
Larisa Andrea Iordache.
Larisa Andrea Iordache. (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

La Campionatul Europan de gimnastică artistică ce se desfăşoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, gimnastele Larisa Iordache, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan au obţinut, joi, calificarea în finalele la bârnă şi individual compus.

Triplă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, Cătălina Ponor a încheiat calificările la sol pe poziţia a patra cu 13,566 puncte, iar la bârnă, ea a fost notată cu 14,066 puncte, încheind tot pe locul 4.

Larisa Iordache, deţinătoare a cinci titluri europene, s-a calificat în finala la bârnă, fiind notată cu 14,566 puncte. Ea nu a obţinut însă calificarea şi la paralele, unde s-s clasat a 11-a, cu 13,833 puncte.

Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan, debutante la astfel de competiţii majore de seniori din carieră, au obţinut calificarea în finală la individual compus de pe locurile 26 (50,481 puncte) şi respectiv 29 (50,199 puncte).

Campionatele Europene de gimnastică artistică au loc la Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenţa ediţie găzduită de România. În competiţie participă 274 de sportiv din 37 de ţăii: 168 la masculin şi 106 la feminin.

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache şi Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor şi Andrei Ursache.

La masculin, s-a calificat un singur gimnast român, Marian Drăgulescu, în finalele de sol şi sărituri.

Programul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca este următorul:

- vineri — finală individual compus masculin (13,00—15,45), finală individual compus feminin (17,30-19,30);

- sâmbătă — finale masculin la sol, cal cu mânere, inele şi finale feminin la sărituri şi paralele (13,30-16,40);

- duminică — finale masculin la sărituri, paralele, bară şi finale feminin la bârnă şi sol (13,30-16,40).

Anul trecut, la Berna, România a cucerit două medalii de argint la masculin, ambele prin Marian Drăgulescu (sol şi sărituri), şi două de bronz la feminin, ambele prin Cătălina Ponor (sol şi bârnă).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport