Google, Facebook şi Amazon vor forma un grup de lobby

Alex Johnston
31.07.2012

Google, Amazon, eBay, Facebook şi alte companii masive de internet vor forma un grup american de lobby cunoscut sub numele de Asociaţia de internet.

Asociaţia de internet îşi va începe activitatea în luna septembrie, având drept scop "educarea [parlamentarilor] cu privire la impactul internetului în districtele lor congresionale", a declarat preşedintele şi directorul executiv al grupului, Michael Beckerman, pentru Reuters.

"În septembrie, vom face o prezentare completă şi vom anunţa care sunt companiile şi care sunt reglementările grupului", a adăugat el.

Beckerman a confirmat că Google, Amazon, eBay şi Facebook fac parte din grupul de lobby, dar a declarat că sunt implicate şi mai multe companii.

Google şi Facebook au cheltuit milioane de dolari fiecare, pentru a face lobby în guvernul SUA. În al doilea trimestru al acestui an, Google a cheltuit 3,92 milioane de dolari pentru lobby.

Asociaţia va face probabil presiuni pentru ridicarea sau diminuarea restricţiilor privind angajarea de ingineri din străinătate, viaţa privată, nivelul de impozitare a vânzărilor şi securitatea cibernetică.

Companiile online au protestat la începutul acestui an faţă de Legea Opriţi Pirateria Online (SOPA) şi Legea privind Protejarea IP (PIPA) din SUA, precum şi faţă de Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) sprijinit de SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor