Grapini: Staţiunea Băile Herculane va fi prioritară pentru minister

Râul Cerna la Băile Herculane. (ro.wikipedia.org)
Epoch Times România
05.07.2013

Grapini vrea să mărească amenzile pentru proprietarii care nu-şi îngrijesc hotelurile pentru că cele aplicate de primării sunt prea mici, astfel de probleme existând şi la Băile Herculane.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat într-un interviu pentru Agenţia de presă r/News că dintre staţiunile balneare, Băile Herculane va fi prioritară pentru ministerul pe care îl conduce, astfel că instituţia va derula un proiect în acest sens.

”A existat un studiu făcut împreună cu Programul Naţiunilor Unite şi, între ele, pe primul loc era Herculane, justificat fiind faptul că sunt resursele izvoarelor minerale şi balneare, nu cele mai vechi, dar şi cele cu efect cel mai benefic, cel mai bun, şi atunci Herculane este în topul staţiunilor balneare. Acolo avem un proiect în desfăşurare , care este scris, făcut şi acum îl derulăm”, a spus Maria Grapini.

Grapini a precizat totodată că administraţia locală a demarat către fostul Minister al Dezvoltării şi Turismului anumite proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru reabilitarea unor clădiri.

”De exemplu, există o clădire care e în proprietatea Ministerului Apărării şi am făcut demersuri ca mapn sau alte ministere care au clădiri de patrimoniu cum e cea din Băile Herculane să aleagă: ori o ţin în administrare, dar o refac în Planul Urbanistic Zonal, ori o predau autorităţilor locale. Deci sunt paşi concreţi făcuţi în punerea la punct a acestor staţiuni”, a subliniat Grapini.

Aceasta a adăugat că intenţionează să mărească amenzile pentru proprietarii care nu-şi îngrijesc hotelurile pentru că cele aplicate de primării sunt prea mici, astfel de probleme existând şi la Băile Herculane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor