Grindeanu, despre susţinerea lui Geoană de către PSD pentru fotoliul de la Cotroceni: Să revină în partid

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Epoch Times Romania)

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, marţi, la Digi 24, că, în cazul în care ar dori să beneficieze de susţinerea PSD pentru o eventuală candidatură pentru funcţia de preşedinte al României, secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană ar trebui întâi să se reînscrie în partid şi apoi să aibă o discuţie în interiorul acestuia.

“Mircea Geoană în acest moment nu este candidat PSD, nu e membru PSD. Dacă Mircea Geoană doreşte să fie candidatul PSD, în primul rând trebuie să aibă o discuţie cu noi, să revină în partid, fiindcă a fost preşedintele acestui partid, a fost membru de partid şi împreună să luăm decizia cea mai bună pentru ca stânga să dea viitorul preşedinte al României. Nu personalizez: doreşte să aibă susţinerea PSD-ului, nu se poate altcumva. E punctul meu de vedere. Poate colegii mei, în momentul în care o să discutăm despre alegeri şi despre candidat, o să aibă alt punct de vedere”, a precizat Grindeanu.

De asemenea, Grindeanu a transmis că este timpul ca stânga, şi implicit PSD, să ofere un preşedinte al României:

“Eu am spus şi susţin acest lucru, şi nu e prima oară când susţin acest lucru, că noi trebuie să avem candidat membru PSD. Punct. De 20 de ani avem preşedinţi de dreapta, din 2004, când Traian Băsescu l-a învins pe Adrian Năstase. Cred că stânga trebuie să dea preşedinte după 20 de ani şi principalul partid de stânga, fiindcă altele nu există cel puţin la nivel de Parlament, este PSD-ul”.

Cel mai recent sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro arată că pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale se află adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu - 18,9% şi de Diana Şoşoacă cu 14%. Următorii în topul preferinţelor sunt George Simion şi Nicolae Ciucă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne