Gripa aviară ar putea costa Minnesota şi Iowa aproape 1 miliard USD

(Captură Foto)

Gripa aviară ar putea costa aproape un miliard de dolari economiile celor mai lovite state americane, Minnesota şi Iowa, au declarat luni economiştii în agricultură, în condiţiile în care virusul se răspândeşte în continuare.

Iowa, principalul producător de ouă al SUA, a pierdut aproximativ 20 milioane de găini care fac ouă pentru consum, adică peste o treime din totalul de găini. Minnesota, un stat axat pe creşterea de curcani, a pierdut peste 8 milioane de păsări.

Până acum, Departamentul american pentru Agricultură a confirmat faptul că gripa aviară a luat vieţile a aproximativ 37 de milioane de păsări în 15 state, adăugând că numărul este semnificativ mai ridicat deoarece lista nu include şi fermele suplimentare recent depistate în Iowa şi Minnesota. Cifrele includ păsări ucise de virus precum şi cele sacrificate pentru a preveni răspândirea virusului.

Pierderile estimate ale statului Minnesota se ridică la aproape 310 milioane USD în producţia de păsări, şi includ pierderi în vânzările către furnizorii alimentari, către companiile de transport şi către centralele de procesare, a declarat Brigid Tuck, un analist senior la Universitatea Minnesota din Mankato.

Pierderile provocate vânzărilor de păsări se ridică la 114 milioane de dolari şi aceste estimări sunt bazate pe numărul de păsări ucise sau sacrificate începând cu lunea trecută.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură