Guvernul austriac va boicota toate meciurile de la Campionatul Euro 2012 din Ucraina

Epoch Times România
03.05.2012

Guvernul austriac va boicota toate meciurile de la Campionatul Euro 2012 din Ucraina, pe fondul polemicii privind modul în care este tratată Iulia Timoşenko în închisoare.

Echipa austriacă nu s-a calificat pentru campionatul găzduit în comun de Polonia şi Ucraina, dar cancelarul Werner Faymann a spus că este vorba de "un semnal politic".

"Suntem îngrijoraţi în legătură cu situaţia din Ucraina şi în special în legătură cu condiţiile din închisoare ale fostului premier Iulia Timoşenko", a afirmat el.

Săptămâna trecut au fost date publicităţii fotografii cu Timoşenko, în vârstă de 51 de ani, având vânătăi şi zgârieturi pe stomac şi braţe. Ea spune că gardienii au bătut-o în timp ce a fost transferată din celulă la un spital, pentru a primi îngrijiri medicale pentru durerea de spate. Potrivit unor informaţii neconfirmate, ea se află în greva foamei.

Procurorii au negat acuzaţiile şi au acuzat-o pe lidera opoziţiei că încearcă să submineze relaţiile Kievului cu UE.

Cinci preşedinţi europeni - austriac, ceh, german, italian şi sloven - au anunţat că nu vor participa la un summit al liderilor centrl şi est-europeni ce va avea loc săptămâna viitoare la Ialta, în Ucraina.

Iar anterior, preşedintele CE Jose Manuel Barroso şi comisarul european al justiţiei Viviane Reding au spus că nu vor asista la Euro 2012. Există îndoieli că Angela Merkel va participa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor