Guvernul pregăteşte "bomba nucleară" pentru Pilonul II!

Guvernul lucrează la un scenariu în baza căruia Pilonul II de pensii să devină opţional şi niciun ban să nu mai fie virat în acest sistem din iulie 2018. Astfel, milioanele de participanţi la fondurile de pensii private vor opta pentru sistemul public de pensii.
Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

Cabinetul Dăncilă pregăteşte "bomba nucleară" pentru Pilonul II şi Bursa de la Bucureşti: contribuţii ZERO în a doua jumătate a anului, pentru a forţa cei 7 milioane de participanţi la fondurile private de pensii să se transfere înapoi la sistemul public de pensii, au declarat pentru HotNews surse guvernamentale.

Prin această măsură, Guvernul îşi propune să împuşte doi iepuri deodată: pe de o parte face "economie" la buget de 800 milioane euro netransferând niciun leu în conturile oamenilor din Pilonul II de la 1 iulie şi în acest fel îi convinge cu forţa să revină la sistemul de pensii de stat, dând mesajul că oricum vrea să închidă definitiv Pilonul II", au precizat sursele.

Despre acest scenariu a vorbit aseară la Digi24 şi senatorul PNL, Florin Cîţu:

"Vă spun care este informaţia care circulă în acest sector. În acest moment ceea ce ştiu oamenii că se lucrează este un proiect de lege care va duce acest transfer de la 3,75% la 0. Proiectul vă spune că nu va mai fi obligatoriu să transferăm banii către pilonul II de pensii, deci va fi implicit 0. (..) Prima variantă cu care se lucrează astăzi este ca acel procent de transfer de la pilonul I la pilonul II să fie 0 în partea a doua a acestui an.

Acesta este primul lucru care se va întâmpla şi este similar cu ce s-a întâmplat în Ungaria. (..) Asta ar însemna în primă fază că nu se va mai duce niciun ban la pilonul II de pensii. Apoi se va spune că este opţional să te transferi, dacă vrei, către Pilonul II de pensii, dar poţi să te transferi şi invers către pilonul I şi apoi apar variante", a explicat liberalul la Digi.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne