Horia Georgescu: ANI atacă decizia de admitere a contestaţiei lui Diaconu

Flori Mladin
06.04.2014

alte articole

Mircea Diaconu (Epoch Times România)
Flori Mladin
06.04.2014

Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) a declarat sâmbătă că ANI va ataca decizia Tribunalului Bucureşti de admitere a contestaţiei actorului Mircea Diaconu, dând cale liberă acestuia pentru a candida la europarlamentare.

Contestaţia se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti în termen de 48 de ore de la anunţarea deciziei de către Tribunalul Bucureşti.

Mircea Diaconu şi-a depus pe 26 martie la BEC dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent. Amintim că acesta şi-a dat demisia din PNL atunci când a fost retras de pe listele liberale pentru alegeri europarlamentare deoarece a fost declarat incompatibil. Astfel că s-a hotărât să candideze ca independent.

Totodată, ANI a trimis o informare către BEC avertizând că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a i se valida candidatura pentru Parlamentul European.

BEC a respins miercuri candidatura independentă a lui Mircea Diaconu pe motivul că are interdicţie să ocupe o funcţie eligibilă, însă fostul senator liberal Mircea Diaconu a atacat în instanţă hotărârea BEC.

Totuşi, magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis sâmbătă contestaţia făcută de Mircea Diaconu, astfel încât acesta ar putea candida la alegerile europarlamentare din luna mai. Decizia nu este însă definitivă şi ar putea fi contestată la Curtea de Apel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor