Horia Ivanovici concediat de Fanatik.ro la cererea Federaţiei Române de Fotbal condusă de Mircea Sandu

Mircea Sandu, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF).
Mircea Sandu, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF). (Epoch Times România)

Conform documentului emis de RCS-RDS, prezentatorul emisiuni Fanatik Show a fost concediat din postul său, în urma presiunilor aduse de FRF ca retaliere la referinţele subiective făcute de acesta după meciul cu Turcia.

Conform lui Ivanovici, o altă cauză invocată de RCS-RDS este retragerea acreditărilor canalului Digi Sport 1 la toate conferinţele şi acţiunile echipei naţionale de către FRF. Talk show-ul condus de acesta era cel mai vizionat program sportiv din România.

Din document reiese că despărţirea de Ivanovici a venit, în primul rând, din cauza presiunilor lui Mircea Sandu şi Victor Piţurcă. Totodată, lui Horia Ivanovici i s-au mai reproşat, ca şi motive secundare, publicitatea făcută revistei Fanatik şi site-ului www.fanatik.ro în cadrul emisiunii.

Digisport a mai explicat că declaraţiile făcute de acesta "au adus atingere imaginii publice a oficialilor structurilor sportive din România" iar prin acestea a comis o "încălcare în mod repetat şi grav a obligaţiilor contractuale".

În privinţa lui Mircea Sandu, prezentatorul sportiv e de părere că: "E periculos să te baţi cu Mircea Sandu, pe care mulţi îl asemuiesc cu Nicolae Ceauşescu. Încă o dată îi spun lui Mircea Sandu, să aibă decenţa să-şi dea demisia, să plece odată, să ne lase pentru că a nenorocit fotbalul!"

Acesta a relatat şi despre legătura lui Victor Piţurcă cu eşecurile pe care fotbalul naţional le-a avut: "L-am văzut pe Piţurcă cel mai slab selecţioner din istoria naţionalei. Piţurcă a venit selecţioner pentru că este din sistem, eşti în sistem, eşti acolo unde trebuie".

Ivanovici a dezbătut şi insolvenţa cluburilor de fotbal, subiect considerat de “ordin politic” de către reprezentanţii RCS-RDS.

Mircea Sandu împreună cu Dumitru Dragomir au fost chemaţi în instanţă de către SC Fotbal Club U Craiova, de asemenea, aceştia se află sub ancheta DNA. Acuzaţiile aduse sunt de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată, folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

Comentariile acestuia au fost citate şi în contractul de reziliere pe care Horia l-a primit săptămâna trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport