Hunter Biden a avut o întâlnire, până acum nedezvăluită, cu "şeful spionilor din China"

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden
Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden (Youtube - captură ecran)

Fratele preşedintelui SUA, Jim Biden, a declarat săptămâna trecută în Congres că Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, a avut o întâlnire nedezvăluită anterior cu Patrick Ho, un director executiv al conglomeratului energetic chinez CEFC China Energy - care, cu câteva săptămâni înainte, le plătise lui Hunter şi Jim Biden 5 milioane de dolari ca parte a unei afaceri pentru a găsi investiţii pentru firma chineză, relatează Washington Free Beacon.

Hunter s-a referit anterior la Ho ca fiind "nenorocitul de şef al spionajului din China" într-o înregistrare audio datată 11 mai 2018.

Într-o depoziţie în Congres luna trecută, Jim Biden a declarat că l-a însoţit pe Hunter Biden la Hong Kong în septembrie 2017 pentru a se întâlni cu Patrick Ho.

Citiți și Hunter recunoaşte în sfârşit că tatăl său, Joe Biden, este "barosanul" pentru care ceruse 10% într-o afacere bizară cu chinezi

Aranjamentul familiei Biden cu CEFC China Energy a stârnit îngrijorări legate de securitatea naţională din cauza legăturilor firmei chineze cu serviciile secrete militare chineze. Intermediari ai CEFC China Energy l-au abordat pe Hunter Biden în 2015, când tatăl său era vicepreşedinte, în legătură cu potenţiale afaceri.

După cum a declarat Jim Biden, el şi Hunter Biden au avut un prânz "plăcut" în Hong Kong cu Ho, care a fost, de asemenea, şeful Comitetului Fondului energetic din China, un grup de reflecţie finanţat de CEFC China Energy. La finalul întâlnirii, Ho a cerut să se întâlnească singur cu Hunter Biden.

Potrivit lui Jim Biden, Ho a spus: "Pot să îl împrumut pe Hunter pentru, ştii tu, o jumătate de oră? O să mergem în camera alăturată".

Citiți și Fost informator al FBI, acuzat că a furnizat "informaţii false" despre afacerile lui Biden cu o firmă ucraineană

CEFC i-a plătit lui Hunter 1 milion de dolari pentru a-l reprezenta pe Ho, însă se pare că Hunter nu ar fi făcut nicio activitate juridică efectivă în numele lui Ho. Potrivit documentelor judiciare, guvernul SUA îl supraveghea pe Ho în baza unui mandat FISA, deoarece îl suspecta că ar fi fost un posibil agent al unui guvern străin.

Croindu-şi drum

Jim Biden a descris, de asemenea, modul în care CEFC a intrat pe orbita lui Biden - spunând anchetatorilor din Congres că tatăl unuia dintre colegii de clasă ai fiicei lui Hunter l-a contactat pe Biden pentru a colabora cu CEFC. Bărbatul, Scott Oh, i-a dăruit lui Hunter un inel cu diamant după ce l-a abordat pe Hunter în octombrie 2015 pentru a discuta despre "oportunităţi de investiţii" care implică CEFC.

Între timp, un fost asociat de afaceri al lui Hunter Biden a dezvăluit, într-o mărturisire din închisoare, că primul fiu a cerut aproximativ 5 milioane de dolari de la oligarhul ucrainean fugar Dmitri Firtaş pentru a încerca să anuleze o acuzaţie din SUA în timp ce tatăl său, Joe Biden, era vicepreşedinte, relatează Just the News.

Relatarea din închisoare a lui Jason Galanis despre efortul de a-l ajuta pe Firtaş a fost furnizată recent comisiilor de supraveghere şi judiciară ale Camerei în cadrul anchetei de destituire a preşedintelui Joe Biden şi coroborează o relatare din Just the News din 2021, în care Hares Youssef, mâna dreaptă pe termen lung a lui Firtaş, a confirmat că Hunter Biden a fost angajat în 2015 pentru a încerca să ajute la rezolvarea problemelor juridice ale lui Firtaş în Statele Unite.

Citiți și Cazul Biden. Foşti oficiali ai comunităţii de informaţii americane cer Congresului SUA o supraveghere internă mai amplă

Atât Hares în 2021, cât şi Galanis au declarat luna trecută că Hunter Biden nu a avut succes - Firtaş încă se confruntă cu acuzaţii şi se luptă cu extrădarea în Statele Unite din adăpostul său sigur din Austria - dar eforturile au dus în cele din urmă la o investiţie de 3 milioane USD într-un fond tehnologic numit MBloom pe care Galanis şi alţi asociaţi ai lui Hunter Biden l-au constituit.

Potrivit raportului, aproximativ 300.000 USD din cele 3 milioane USD au ajuns în Rosemont Seneca Bohai, una dintre firmele lui Hunter Biden - care a fost, de asemenea, utilizată pentru plăţile pe care Hunter le-a primit de la un al doilea oligarh ucrainean, Mikola Zlocevski - preşedintele firmei energetice Burisma Holdings.

După cum relatează mai departe publicaţia amintită, Galanis le-a spus anchetatorilor Congresului pentru punerea sub acuzare următoarele:

- Hunter Biden s-a oferit să îl ajute pe Firtaş să încerce să "influenţeze sau să încerce să anuleze" punerea sa sub acuzare federală;

- Galanis crede că fie 5 milioane de dolari, fie 5,5 milioane de dolari au fost livrate la Boies, unde Hunter lucra ca avocat. Plata urma să îl compenseze pe Hunter Biden pentru că a încercat să rezolve problemele juridice ale lui Firtaş în SUA;

- Youseff a devenit "foarte nemulţumit" de activitatea lui Hunter Biden în această chestiune din cauza lipsei de progrese în rezolvarea cazului penal al lui Firtaş;

- În cele din urmă, efortul a luat sfârşit, iar Youseff a aranjat să transfere 3 milioane USD din banii lui Firtaş către un start-up tehnologic asociat cu Galanis şi alţi parteneri de afaceri ai lui Hunter Biden, numit MBloom.

- MBloom a trimis apoi aproximativ 300.000 USD din aceşti bani către Rosemont Seneca Bohai, o firmă în care Hunter Biden a fost adesea plătit pentru munca sa în Burisma.

Firtaş a fost pus sub acuzare în 2014 de către Departamentul de Justiţie Obama-Biden pentru acuzaţii de corupţie şi a fost reprezentat de mai mulţi avocaţi americani puternici, printre care fostul avocat al Casei Albe al lui Clinton, Lanny Davis, fostul procuror american Dan Webb şi foştii oficiali ai Departamentului de Justiţie Joseph Digenova şi Victoria Toensing.

În instanţă, avocaţii săi au susţinut că acuzaţiile aduse la Chicago au fost nejustificate.

"El nu a plătit nicio mită. Nici măcar nu este acuzat că a plătit mită. El este acuzat de un plan de dare de mită, care implică o tranzacţie în India, care nu s-a întâmplat niciodată", a declarat Lanny Davis în 2021.

Potrivit mărturiei recente a lui Hunter în faţa Congresului, se credea că Firtaş era aliniat cu Vladimir Putin.

Citiți și Un expert în spălare de bani a tras un semnal de alarmă referitor la plăţile "neobişnuite" făcute de chinezi către Hunter Biden

"Existau două companii de gaze în interiorul Ucrainei la acea vreme. Una dintre ele era cea de stat, care era extrem de coruptă şi legată de oameni precum Firtaş, care ajungea direct în buzunarul lui Vladimir Putin", a spus el, explicând că legăturile lui Firtaş cu Rusia au fost legate de motivul pentru care s-a alăturat consiliului de administraţie al Bursei.

"Singura companie independentă era Burisma. Iar Burisma furniza 60% din toate gazele naturale pentru a alimenta întreaga industrie din Ucraina, inclusiv 78% din toate oţelăriile. Şi astfel trebuiau să supravieţuiască".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe