Igor Dodon după decizia Curţii Constituţionale: Alegerile anticipate ar putea avea loc la toamnă

Dacă până la mijlocul lunii iunie nu va fi numită conducerea Parlamentului, Igor Dodon susţine că va semna decretul de dizolvare a legislativului şi de stabilire a datei alegerilor anticipate.
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/dodon igor)

Curtea Constituţională a Moldovei a decis miercuri că şeful statului nu poate înainta un candidat pentru funcţia de premier, în condiţiile în care nu există organele de conducere ale Parlamentului.

În context, Igor Dodon a declarat că va semna decretul de dizolvare a legislativului şi de stabilire a datei alegerilor anticipate dacă până la mijlocul lunii iunie nu va fi numită conducerea Parlamentului.

„Acest scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, dat fiind că există riscuri de stopare a proiectelor investiţionale în infrastructură, apariţia unor riscuri în sistemul bugetar, amânarea creării Guvernului şi a desfăşurării alegerilor locale”, a scris preşedintele pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a precizat, pentru agenţia de presă rusă TASS, că alegerile anticipate ar putea avea loc, „cel mai probabil, la toamnă”.

În cadrul unei emisiuni televizate, preşedintele a ţinut să reitereze că „în cazul în care Blocul ACUM ar anunţa mâine că e gata să o voteze pe Zinaida Greceanîi în calitate de speaker, atunci socialiştii, chiar în aceeaşi zi, se vor întâlni cu membrii blocului şi vor crea grupurile de lucru”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe