Igor Dodon: Orice manifestare unionistă din RM trebuie contracarată în cel mai dur mod

Forţele unioniste din RM încearcă să verifice cât de trainic este statul şi încrederea cetăţenilor în acesta, însă acţiunile trădătoare sunt sortite eşecului, afirmă Dodon nemulţumit de inacţiunile SIS, MAI etc.
Unirea R. Moldova cu România
Unirea R. Moldova cu România (facebook.com)

După ce mai mulţi membri PSRM au cerut pedepsirea penală a celor care doresc unirea cu România şi Igor Dodon condamnă ”în cel mai categoric mod” acţiunile reprezentanţilor localităţilor Republicii Moldova care au semnat Declaraţiile simbolice de unire cu statul vecin, dar şi indiferenţa, neglijenţa ”sau poate rea-intenţia” instituţiilor, cum ar fi SIS-ul, MAI, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze manifestările cu caracter antistatal, antipopular şi anticonstituţional.

Potrivit unei declaraţii publicate pe site-ul Preşedinţiei, şeful statului consideră că, în prezent, cineva încearcă să verifice cât de trainic este statul şi încrederea cetăţenilor R. Moldova în acesta. ”Încercările respective vor suferi un fiasco. Aceste acţiuni trădătoare sunt sortite unui eşec total.”

În context, preşedintele a ţinut să atenţioneze că aleşii locali care au semnat aşa-numitele declaraţii având la bază intenţii de lichidare a statului Republica Moldova şi unirea cu statul vecin - România dar şi conducerea instituţiilor menţionate, încalcă flagrant Constituţia, Legea Guvernului dar şi prevederile Legii cu privire la Serviciul de Informaţii şi Securitate.

”Orice manifestare de acest tip, în oricare alt stat al lumii, inclusiv şi statul vecin România, este contracarată în cel mai dur mod, aşa cum ar trebui să procedeze şi instituţiile din Republica Moldova”, se mai arată în declaraţia şefului statului care a dispus convocarea Consiliului Suprem de Securitate totodată făcând apel către clasa politică de la Chişinău de a înceta lupta partidelor şi ideilor în afara normelor democratice.

În concluzie, Igor Dodon a cerut guvernului, parlamentului, cât şi instituţiilor specializate în asigurarea securităţii statului, să ia atitudine faţă de ”fenomenele distructive” în cel mai scurt timp, să condamne şi să iniţieze procedura de tragere la răspundere în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale a tuturor celor care se fac vinovaţi de organizarea şi desfăşurarea acţiunilor îndreptate împotriva suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a ţării, dar şi de neglijenţă în serviciu a responsabililor din organele de drept ale R. Moldova.

Menţionăm că pe parcursul lunii ianuarie patru comune din R. Moldova au semnat declaraţii că vor unirea cu România, dorind să sărbătorească împreună cu fraţii români Centenarul Unirii şi adeziunea la valorile naţionale democratice ale spaţiului cultural românesc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe