Moldova: În centrul Capitalei s-a desfăşurat parada portului popular

(Madalina Hubert /The Epoch Times)

Peste 30 de colective artistice din toată ţara au participat astăzi la parada portului popular, organizată în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu ocazia marcării a 23 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

La eveniment au participat şeful statului Nicolae Timofti, Preşedintele Parlamentului Igor Corman şi ministrul Culturii Monica Babuc. Oficialii au felicitat cetăţenii Republicii Moldova cu prilejul Zilei Independenţei şi s-au prins într-o horă mare în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Nicolae Timofti a declarat că se simte mîndru că este cetăţean al Republicii Moldova. "Din momentul declarării independenţei noi am revenit la tradiţii, la cultură, la istorie, la limbă. Asta ne dă puteri să fim un popor unit şi să mergem înainte”, a afirmat şeful statului.

Igor Corman a specificat că la cea de-a 23-a aniversare a independenţei Moldovei “putem constata cu mîndrie că Moldova este respectată în lume, este o ţară care îşi găseşte locul meritat în Europa”. “La 27 august 1991 am obţinut independenţa şi am pus bazele viitorului nostru democratic. În acest an, prin asocierea la UE, prin obţinerea dreptului de a circula liber în spaţiul european, am pus fundamentul viitorului nostru european”, a spus Corman.

Reprezentanţii Ministerului Culturii şi-au propus astfel să promoveze tradiţiile şi lucrările meşterilor populari care confecţionează articole vestimentare de înaltă valoare etnoculturală. Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 23 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Monica Babuc a comunicat că parada portului popular a fost organizată pentru că "tradiţia, portul nostru popular, cîntecul şi jocul moldovenesc sînt armele noastre cu care vom cuceri lumea”.

Declaraţia de independenţă a Republicii Moldova a fost adoptată la 27 august 1991.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe