În Cuba, parlamentari americani salută un moment 'istoric'

(photos.com)
Epoch Times România
20.01.2015

O delegaţie de parlamentari americani aflaţi în vizită la Havana au salutat luni un moment 'istoric' în relaţiile dintre cele două ţări şi au făcut apel la o nouă cooperare după mai mult de jumătate de secol de tensiuni, relatează marţi AFP.

Duminică, patru senatori şi doi membri ai Camerei Reprezentanţilor s-au întâlnit cu 15 disidenţi, iar luni au discutat cu oficiali de rang înalt cubanezi, între care şi ministrul afacerilor externe Bruno Rodriguez, privind viitoarea cooperare dintre cele două ţări.

'Ne-am întâlnit cu oficiali din domeniul agriculturii, tehnologiei, artelor şi cu cardinalul (Jaime) Ortega (liderul Bisericii cubaneze)', a declarat pentru presă senatorul Patrick Leahy, la sfârşitul unei vizite de două zile împreună cu alţi patru parlamentari democraţi.

'Este un moment istoric, am fost blocaţi în aceeaşi politică externă faţă de Cuba timp de peste 50 de ani şi, în cele din urmă, preşedintele (Barack Obama) a realizat că această politică nu este în interesul Statelor Unite, al Cubei sau al lumii', a afirmat la rândul său Dick Durbin, numărul doi democrat din Senatul SUA.

Această vizită precede primele discuţii la nivel înalt planificate pentru miercuri şi joi între Washington şi Havana pentru restabilirea relaţiilor diplomatice, întrerupte din 1961. Reluarea relaţiilor între cele două ţări a fost anunţată la 17 decembrie, după 18 luni de negocieri secrete organizate în Canada, sub auspiciile Vaticanului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor