Iohannis a promulgat legea aşa-zisei eliminări a pensiilor speciale

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Captură video)

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea despre care PSD şi PNL susţine că elimină pensiile speciale. Adoptată luni de deputaţi în calitate de for decizional, această lege a fost criticată dur de opoziţie.

Dezbaterile au fost unele cu scântei. În timp ce Guvernul şi PSD au prezentat proiectul drept unul benefic, opoziţia a criticat dur noua lege. Cei de la USR au venit inclusiv cu pancarte pe care erau afişate mesaje precum "Aţi încercat pensiile speciale, acum tăiaţi-le, Ciolacu, treci de la vorbe la fapte, taie pensiile speciale, PSD plus PNL = MINCINOŞI, Fără taxe noi, fără privilegii etc."

Venit la microfon, Cătălin Drulă i-a acuzat pe cei de la putere că sfidează această ţară şi că cresc taxe pentru a plăti pensii speciale. El a numit pensiile speciale un cancer.

"Încă un moment ruşinos pentru acest parlament, această lege este una a menţinerii pensiilor speciale. Pensiile speciale sunt un cancer, un cancer care macină solidaritatea, dreptatea, echitatea din această societate. Pensiile speciale spun aşa - dacă te numeri printre privilegiaţi ai baronetelor asigurării, dacă nu, cum este cazul a 95% dintre români, ghinion! Creşteţi taxele, vreţi să creşteţi taxele ca să plătiţi aceste pensii speciale care au ajuns la 13 miliarde de lei. (...)

Anti-liberalul Ciucă ia 18.000 de lei pensie specială pe lună. (...) Această din urmă formă a legii e cea mai rea de până acum, 40 de ani de acum înainte o bătaie de joc, peste 40 de ani nu vor mai fi pensii speciale datorită acestei legi, cresc chiar privilegiile faţă de acest moment. (...)

Aveţi clientele care sufocă acest stat, oameni care iau zeci de mii de lei, sume ameţitoare, domnul Florin Georgescu ia 70.000 de lei şi are şi pensie specială de 12.000 de lei. (...) Voi lupta până la ultima picătură de energie pentru a elimina aceste privilegii", a declarat Cătălin Drulă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne