Iohannis, Băsescu şi PSD, amendaţi / Reacţia preşedintelui: Decizia este una profund politică

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, miercuri, sancţionarea Preşedintelui Klaus Iohannis pentru afirmaţiile făcute în contextul adoptării tacite, de către Camera Deputaţilor a unui proiect vizând Autonomia Ţinutului Secuiesc.

Şeful statului s-a ales cu o amendă contravenţională în cuantum de 5.000 lei pentru discursul său ce începea cu un salut în limba maghiară „Jo napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD)” şi în care acuza PSD-ul că “se luptă în birourile secrete din Parlament, ca să dea Ardealul Ungurilor”.

Concret, CNCD a decis că discursul cu pricina constituie “faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională”.

Iohannis nu a fost singurul politician sancţionat de CNCD miercuri. S-au ales cu amenzi şi Traian Băsescu care a primit o amendă de 6.000 lei, Robert Tiderle – 2.000. La rândul său, Liviu Dragnea a primit avertisment contravenţional, Aurelian Bădulescu a fost amendat cu 2.000 lei, Nicolae Dobrovici Bacalbaşa cu 6000 de lei. PSD a încasat, de asemenea, o amendă contravenţională de 2.000 lei.

Preşedintele Klaus Iohannis reacţionează

Administraţia Prezidenţială a anunţat, miercuri, că va contesta decizia CNCD de a amenda declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind Ţinutul Secuiesc, şeful statului considerând că decizia "este una profund politică", informează Digi24.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Preşedintele României va contesta această hotărâre la instanţa competentă", se arată în poziţia Administraţiei Prezidenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne