Iranul îi convoacă pe ambasadorii britanic, francez şi german. Teheranul acuză cele trei state de "standarde duble"

Ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, la Naţiunile Unite
Ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, la Naţiunile Unite (Youtube - captură ecran)

Ministerul iranian de Externe i-a convocat duminică pe ambasadorii Marii Britanii, Franţei şi Germaniei pentru a pune în discuţie ceea ce a numit "poziţia iresponsabilă" a acestora cu privire la loviturile de retorsiune ale Teheranului asupra Israelului, a relatat agenţia semioficială iraniană de ştiri Labour, potrivit Reuters.

Cele trei ţări europene au condamnat atacurile cu drone şi rachete ale Iranului împotriva Israelului, care s-au desfăşurat în noaptea de sâmbătă spre duminică şi a fost o răzbunare pentru bombardarea de către Israel a consulatului său din Siria la 1 aprilie.

Directorul pentru Europa de Vest din cadrul Ministerului iranian de Externe a acuzat cele trei ţări de "standarde duble", deoarece s-au opus la începutul acestei luni unei rezoluţii a ONU redactate de Rusia care ar fi condamnat atacul Israelului asupra complexului Ambasadei Iranului din Siria.

"Acţiunea militară a Iranului împotriva bazelor regimului sionist (Israel) se încadrează perfect în cadrul dreptului la apărare legitimă stipulat în articolul 51 din Carta Naţiunilor Unite şi este un răspuns la o serie de crime, inclusiv recentul atac asupra complexului ambasadei din Siria", a adăugat oficialul.

Se aşteaptă ca G7, din care fac parte Franţa, Germania şi Regatul Unit, să organizeze o videoconferinţă în cursul zilei de duminică pentru a discuta despre recentul atac al Iranului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe