Iranul lansează luni exerciţii militare, ce includ teste cu rachete cu diferite raze de acţiune

Iranul lansează luni exerciţii militare, în cursul cărora va testa rachete cu diferite raze de acţiune, a declarat un comandant al Gardienilor Revoluţiei, generalul Ali Hajizadeh.

Generalul, citat de agenţia FARS, a precizat că este vorba de exerciţii de rutină, care nu ar trebui percepute drept o ameninţare la adresa altor ţări.

Teheranul a spus în repetate rânduri că forţele sale nu se antrenează pentru un eventual atac vizând o altă ţară, însă Occidentul se teme că republica islamică ar putea lansa un atac cu rachete asupra duşmanului său declarat, Israelul.

Noi rachete balistice au fost livrate luna trecută Gardienilor Revoluţiei, inclusiv Qiam 1, care poate lovi ţinte ce sunt, în mod normal, dificil de interceptat.

Ministerul Apărării a livrat în octombrie şi rachete de generaţia a treia, Fateh-110, şi intenţionează în prezent să înceapă testele la rachete de generaţia a patra.

Fateh-110 sunt descrise drept rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, mobile, dotate cu sisteme de navigaţie şi control avansate.

Însă principala sursă de îngrijorare pentru ţările occidentale o reprezintă rachetele balistice Shahab-3, care au rază de acţiune de până la 2.000 de kilometri şi care pot atinge orice zonă din Israel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe