Ireal: Ciobanii veniţi cu oile să protesteze la ministerul lui Daea, amendaţi

Iniţiativa de a îi arăta lui Petre Daea - ministru care promovează programul Alege Oaia - ce soi de berbeci subvenţionează statul i-a costat pe oieri. Autorităţile statului s-au grăbit să-i amendeze.
Protestul Ciobanilor
Protestul Ciobanilor (Epoch Times România)

Oierii veniţi miercuri să protesteze în curtea Ministerului Agriculturii faţă de numeroasele nereguli din domeniu au fost amendaţi de ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară) cu 720 de lei pe motiv că berbecii pe care i-au adus cu ei nu au avut "formulare de mişcare."

Reamintim că ciobanii au venit ieri însoţiţi de doi berbeci pentru a-i arăta lui Petre Daea că tipul de berbec pe care statul îl subvenţionează este mult mai mic decât berbecii normali, cei pentru a căror creştere oierii nu primesc niciun leu. În paranteză (sau nu) fie spus, berbecii a căror creştere e subvenţionată de stat nu doar că sunt mai mici dar se vând şi fără buletine de analiză, riscând să răspândească boli în turme.

Cum se explică amenda? Ei bine, potrivit lui Dan Petrescu, crescător de ovine care acuză grave nereguli în domeniul oieritului (corupţie, fraudarea banilor europeni şi guvernamentali, fraudarea licitaţiilor pentru păşuni etc.), în România dacă vrei să faci bine "eşti amendat şi torturat."

"Ne-au amendat că am venit cu berbecii fără acte de transport. ANSVSA-ul ne-a amendat, sunt în flăcări căci cele mai mari greşeli de la ei pleacă, cea mai mare corupţie la ei este şi vă daţi seama că nu ne înghit acum", a declarat Dan Petrescu pentru Epoch Times.

Potrivit oierului, care a mai fost amendat şi cu alte ocazii când a semnalat neregulile şi corupţia din domeniul creşterilor de ovine, amenda se explică prin faptul că în România, când vrei să faci bine, statul te arde urgent.

"În România se sacrifică în fiecare judeţ zilnic peste o mie de oi fără niciun document, şi vite şi nu stiu ce...nu se dă nicio amendă, nu-i interesează. Dar noi fiindcă am venit şi am protestat cu un adevăr, şi am vrut să arătăm lumii întregi ce se întâmplă în ţara asta, am primit amendă, că aşa sunt legile în România. Dacă vrei să arăţi binele din România, eşti amendat şi torturat. În schimb, dacă vrei să faci nereguli, te asociezi cu ei şi nu e nicio problemă...Şi la mine dacă băteam palma pe păşuni şi pe asta şi îmi băteam joc de ceilalţi concetăţeni ai mei, fermieri, era ok totul. Dar sunt crescut bine, cu frica de Dumnezeu şi nu pot să fac asta!", a declarat oierul.

Reamintim că mai mulţi oieri au venit miercuri cu berbeci cu tot în curtea Ministerului Agriculturii pentru a sesiza corupţia şi neregulile din domeniu. Oamenii au acuzat că pentru a beneficia de subvenţii trebuie să cumpere berbeci cu certificate de origine dar fără buletine de sănătate, ceea ce înseamnă că riscă să-şi îmbolnăvească turmele. Mai mult, acei berbeci subvenţionaţi sunt mult mai mici decât cei normali.

În plus, oierii acuză fraude la acordarea subvenţiilor şi a accesului la păşuni. Practic, unii oieri au oi doar pe hârtie, nu şi în realitate, şi în baza oilor inexistente primesc subvenţii şi câştigă licitaţiile pentru păşuni. Aceste fraude se fac cu complicitatea medicilor veterinari, a autorităţilor de resort, corupţia mergând până la vârf, în aparatul de stat, acuză ciobanii. Vă invităm să urmăriţi aici declaraţiile ciobanilor veniţi ieri la protest.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne