Israelul întemniţează un palestinian pentru “instigare” pe Facebook

(Captură Foto)

Un tribunal israelian l-a condamnat la 18 luni de închisoare pe un bărbat palestinian datorită postărilor sale pe Facebook.

Misbah Sbeih Abu Sbeih, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat la peste un an de închisoare şi a primit o pedeapsă de şase luni cu suspendare, pentru ceea ce instanţa din Ierusalim a descris ca fiind o utilizare a reţelei sociale Facebook ca modalitate de “instigare”, a declarat joi agenţia palestiniană de ştiri Ma’ an.

Telefonul lui Abu Sbeih a fost de asemenea confiscat şi etichetat drept un instrument pentru comiterea acelei infracţiuni, susţine raportul.

Palestinienii sunt deseori arestaţi de forţele israeliene pentru informaţiile postate pe Facebook.

Un alt bărbat palestinian, identificat ca Tareq Qurd, a fost reţinut pe 30 iunie, la scurt timp după eliberarea sa din închisoare la sfârşitul unei detenţii de 6 luni pentru acuzaţii similare.

Aceste arestări au loc în contextul în care israelienii generează în mod repetat şi deschis violenţe împotriva palestinienilor prin postările lor pe mass media socială, fără a fi însă judecaţi.

În ultimele câteva luni, Autoritatea Palestiniană a arestat la rândul său cetăţeni palestinieni pentru postări critice pe Facebook la adresa sa şi a serviciilor de securitate.

Mii de palestinieni sunt încarceraţi în închisorile şi taberele de detenţie israeliene. Mulţi dintre ei sunt reţinuţi în baza unei aşa zise detenţii administrative, adică o modalitate de întemniţare fără proces sau punere sub acuzare care permite Israelului să închidă palestinieni pentru perioade de până la 6 luni. Ordinul de detenţie poate fi prelungit pe termen nelimitat.

În plus, există numeroase rapoarte cu privire la sănătatea tot mai precară a prizonierilor palestinieni aflaţi în prezent în închisorile israeliene.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe