Iurie Botnari către Igor Dodon: „Medicul-erou” Ecaterina Litvinschi trebuie reînmormântată lângă soţul ei

Mormântul Ecaterinei Litvinschi, medic din R. Moldova decedat după ce la serviciu a fost infectată cu virusul Wuhan
Mormântul Ecaterinei Litvinschi, medic din R. Moldova decedat după ce la serviciu a fost infectată cu virusul Wuhan (facebook.com/Iurie Botnari)

Nepotul primului medic din Republica Moldova decedat din cauza infectării la serviciu cu virusul Wuhan, Iurie Botnari solicită preşedintelui Igor Dodon permisiunea pentru ca Ecaterina Litvinschi înmormântată sâmbătă „pe ascuns, sub gardul cimitirului ca în cazul sinucigaşilor” să fie reînmormântată.

„Stimate Domnule preşedinte, oare veţi rămâne indiferent faţă de ceea ce a fost relatat în comentariile şi mesajele privind istoria doamnei Litvinschi Ecaterina, indiferent faţă de persoana ei?

Nu cred, deoarece sunteţi preşedinte al ţării unde s-a născut, a trăit, a muncit şi şi-a dat viaţa dna Litvinschi”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook după ce a primit mii de mesaje şi comentarii de susţinere din partea internauţilor şi a celor care au cunoscut-o personal pe mătuşa sa.

Iurie Botnari roagă autorităţile de la Chişinău „pentru ameliorarea situaţiei” să se implice în rezolvarea problemei de reînmormântare a Ecaterinei Litvinschi, „medic-erou, lângă soţul ei Daniil Litvinschi, fost medic-infecţionist la Spitalul de boli infecţioase 'Toma Ciorbă', pe locul bronat de ea încă în 1995. Vom fi foarte recunoscători.”

Ex-ministrul Sănătăţii în cabinetul Sandu Ala Nemerenco a ţinut să atenţioneze în contextul dat că ghidul OMS aprobat la 24 martie 2020 cu referire la procedurile de înhumare cer să fie respectate şi protejate demnitatea celor decedaţi, tradiţiile lor culturale şi religioase. „Oare virusul ne omoară sau minciuna, indiferenţa, laşitatea, prostia? Iartă-ne pe toţi, Ecaterina Litvinschi...”

Medicul decedat în urma infectării cu virusul comunist, Ecaterina Litvinschi a activat ca medic de urgenţă medicală în cadrul PAMU (Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească) Cricova din cadrul SAMU (Serviciul Asistenţă Medicală de Urgenţă) Râşcani circa 35 de ani. Astfel, locuitorii orăşelului Cricova au propus ca în cinstea Ecaterinei Litvinschi să fie redenumită o stradă a localităţii lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe