JO 2012: Corina Căprioriu aduce României a doua medalie de argint la Jocurile de la Londra

Corina Căprioriu a adus luni a doua medalie de argint delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Londra, fiind învinsă de japoneza Kaori Matsumoto în finala categoriei 57 kg a concursului feminin de judo.

Arbitrii au decis să acorde victoria sportivei nipone, prin descalificarea Corinei Căprioriu, în prelungiri, considerând că reprezentanta României a călcat intenţionat în afara suprafeţei de luptă, lucru interzis de regulament.

Medaliile de bronz au revenit americancei Marti Malloy, învinsa Corinei Căprioriu din semifinale, şi franţuzoaicei Automne Pavia, care au dispus în confruntările pentru locul 3 de Giulia Quintavalle (Italia), respectiv Hedvig Karakas (Ungaria).

În vârstă de 26 ani, Corina Căprioriu, sportivă originară din Lugoj, obţine astfel cea mai mare performanţă din cariera sa, în cursul căreia a mai cucerit un titlu european în 2010, la Viena, precum şi două medalii de bronz, la Campionatele Mondiale şi cele Europene din 2011.

După trei zile de întreceri olimpice, delegaţia României a obţinut trei medalii la Jocurile de la Londra: aur prin Alin Moldoveanu la tir, în proba de puşcă cu aer comprimat, şi două de argint, ambele în concursul feminin de judo, prin Alina Dumitru (48 kg) şi Corina Căprioriu (57 kg).

alte articole din secțiunea Sport