JO 2012: Prima doamnă a SUA, prezentă la Londra, îşi va promova campania anti-obezitate

Prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama. (NICHOLAS KAMM / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
24.07.2012

Prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, va profita de Jocurile Olimpice de la Londra, unde se afla în calitate de conducător al delegaţiei americane, pentru a-şi promova campania anti-obezitate, informează AFP, citând-o pe soţia liderului american.

Michelle Obama, care va fi prezentă la Londra de joi până duminică şi va asista vineri seara la ceremonia de deschidere a competiţiei, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă telefonice că este o suporteră fidelă a echipelor americane la Jocurile Olimpice.

"În această călătorie voi profita pentru a promova campania mea "Let"s move", care este destinată combaterii obezităţii infantile. Deci am decis să transpun spiritul olimpic în acţiune pentru a-i determina pe copii să fie mai activi", a precizat soţia preşedintelui Barack Obama.

Prima doamnă a SUA sponsorizează de la începutul anului 2010 această operaţiune împotriva obezităţii şi promovării unui stil alimentar sănătos la copiii din Statele Unite, unde procentul obezilor în rândul tinerilor depăşeşte 30 la sută.

Sâmbătă, în prima zi a Olimpiadei londoneze, şi în cooperare cu Comitetul olimpic american (USOC), aproximativ 1,7 milioane de tineri americani vor fi chemaţi să participe la activităţi sportive în ţara lor, susţinând în acelaşi timp delegaţia SUA la Londra.

"În timp ce sportivii noştri vor începe concursurile la Londra, ei vor fi o adevărată sursă de inspiraţie pentru tânăra generaţie ca să fie activă şi să aspire la excelenţă", a conchis Michelle Obama.

În programul doamnei Obama figurează un mic dejun programat vineri dimineaţă cu sportivii americani, după care se va da startul operaţiunii "Let"s move" cu 1.000 de tineri americani şi britanici, la care vor participa sportivi şi foşti sportivi de renume mondial precum fosta gimnasta română Nadia Comăneci, fotbalistul britanic David Beckham şi fostul atlet american Carl Lewis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor