JO 2012: Prima zi, prima medalie pentru România - argintul Alinei Dumitru

Epoch Times România
29.07.2012

Prima zi de concurs la Jocurile Olimpice de vară de la Londra a adus României şi prima medalie, un argint câştigat de judoka Alina Dumitru, la categoria 48 kg.

Campioana olimpică de la Beijing nu a reuşit să repete performanţa de acum patru ani, dar semnul este unul pozitiv, care îi poate stimula pe ceilalţi sportivi români care vor intra în concurs zilele următoare. Suferindă după mai multe accidentări, anterioare şi din timpul competiţiei, Alina nu a reuşit să evolueze la capacitate maximă în finala cu brazilianca Sarah Menezes, dar a reuşit totuşi să câştige o medalie pe care nu multă lume o aştepta, poate.

Dezamăgirea primei zilei de competiţie poate fi necalificarea echipei masculine de gimnastică în finală, salvată doar de Flavius Koczi, care va fi prezent în finalele de la sol, sărituri şi individual compus.

Canotoarele Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu sunt în grafic la dublu rame, chiar dacă vor evolua în recalificări, iar Daniela Dodean merge şi ea mai departe la tenis de masă.

La tenis, Sorana Cîrstea şi Adrian Ungur au pierdut meciurile din turul inaugural, iar înotătorul Dragoş Agache nu a trecut de serii la 100 m bras. În fine, ciclistul Andrei Nechita nu a reuşit să termine cursa de fond pe şosea.

Ziua de duminică se anunţă şi mai fierbinte pentru sportivii români, care au mai multe şanse la medalii.

La judo va evolua campioana europeană Andreea Chiţu (cat. 52 kg), care va debuta la ora 11,58 (ora României), contra algeriencei Soraya Haddad.

Tot duminică vor evolua la sabie individual Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu şi Florin Zalomir. Lucia Mihalache va concura în concursul de tir, la skeet.

Poate principalul punct de atracţie al zilei va fi deţinut de calificările din concursul feminin de gimnastică, România urmând să debuteze la ora 22,00.

Este de notat şi intrarea în competiţie a echipei de polo, care va înfrunta chiar echipa gazdă, Marea Britanie (ora 20,20).

Tot duminică mai concurează judoka Dan Fâşie (cat. 66 kg), jucătoarele de tenis de masă Elizabeta Samara şi Daniela Dodean, echipajul feminin de 8+ şi înotătoarea Camelia Potec (400 m liber).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor