Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci au adus un profit de 50 de milioane de dolari

(Martin Rose / Getty Images)

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci (Rusia), din 2014, au generat un profit de 3,25 miliarde de ruble, circa 50 de milioane de dolari, a anunţat, joi, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), în cadrul unei reuniuni a Comitetului său Executiv la Rio de Janeiro.

Forul de conducere al CIO, reunit la Rio până sâmbătă, a indicat, prin intermediul directorului său de comunicare, Mark Adams: comitetul local de organizare a Jocurilor din Rusia ''a generat beneficii de 3,25 miliarde ruble, adică aproximativ 50 milioane de dolari''.

Oficialul a mai spus că forul olimpic mondial a decis să transfere 20 de procente din acest profit Comitetului Olimpic Rus.

Costul total al Jocurilor de la Soci s-a ridicat la 37 de miliarde de euro (41,44 miliarde dolari la cursul actual), a precizat aceeaşi sursă.

CIO va desemna gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 în cadrul sesiunii sale din data de 31 iulie, la Kuala Lumpur. Beijing, considerat favorit, si Almatî (Kazahstan) sunt cele două oraşe candidate care au rămas în cursă după retragerea altor patru candidate înscrise iniţial, Stockholm, Cracovia (Polonia), Lvov (Ucraina) şi Oslo.

În 2022 va fi pentru a treia oară consecutiv când Jocurile Olimpice vor avea loc în Asia, după Olimpiada de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud) din 2018 şi Jocurile de vară de la Tokyo, din 2020. Olimpiada de vară din 2016 va avea loc la Rio de Janeiro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport