Joe Biden face o gafă, cu 24 de ore înainte de prima dezbatere din campania pentru Casa Albă

Vicepresedintele american Joe Biden (MANDEL NGAN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
03.10.2012

Vicepreşedintele american Joe Biden le-a dat fără să vrea muniţie rivalilor republicani, cu 24 de ore înainte de prima dezbatere prezidenţială, spunând că pătura de mijloc a fost "îngropată" în ultimii patru ani.

"Cum pot justifica o creştere a taxelor pentru clasa de mijloc, ce a fost îngropată în ultimii patru ani?", a întrebat Biden la un miting de campanie din Carolina de Nord. El a menţionat astfel perioada în care el şi Obama au condus ţara.

Casa Albă a precizat ulterior că Biden s-a referit de fapt la politicile predecesorului lui Obama, republicanul George W. Bush, care au continuat să afecteze clasa de mijloc şi în timpul mandatului actualului preşedinte.

Şi Biden şi-a corectat afirmaţiile pe Twitter: "Clasa de mijloc a fost îngropată de politicile susţinute de Romney şi (candidatul republican la vicepreşedinţie - n.r.) Ryan".

Însă republicanii, care susţin că toată clasa de mijloc a avut de suferit din cauza modului în care Obama a condus economia, a profitat de ocazie.

"Sunt de acord cu @JoeBiden, clasa de mijloc a fost îngropată în ultimii patru ani, de aceea avem nevoie de o schimbare în noiembrie", a scris Mitt Romney pe Twitter.

Nici candidatul republican la vicepreşedinţie, Paul Ryan, nu a ratat şansa de a critica democraţii. "Rata şomajului este de peste 8% de 43 de luni. Economia noastră şchiopătează. Vicepreşedintele Biden a spus chiar astăzi că clasa de mijloc este îngropată de patru ani. Suntem de acord", a declarat Ryan la un miting din Iowa.

"Ceea ce înseamnă că trebuie să ne oprim din săpat, alegându-l pe Mitt Romney în funcţia de viitor preşedinte al Statelor Unite", a adăugat el.

Republicanii au sugerat că gafa va oferi muniţi pentru Romney în dezbaterea cu Obama de miercuri seară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor