Joseph Daul: PPE profund preocupat de neregulile electorale din al doilea tur al alegerilor

Joseph Daul
Joseph Daul (JAVIER SORIANO / AFP / Getty Images)

Ca urmare a alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova din 13 noiembrie, preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a menţionat că cel de-al doilea tur de scrutin a alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova s-a desfăşurat cu grave încălcări a dreptului constituţional de a vota, îndeosebi faţă de cei din afara ţării.

"Aş dori să felicit candidatul pentru funcţia de preşedinte al RM, pro-european, de centru-dreapta, Maia Sandu, pentru rezultatul remarcabil obţinut în aceste alegeri. În ciuda atacurilor şi a metodelor murdare folosite în această campanie electorală la care a fost supusă, Maia Sandu a reuşit, cu resurse foarte mici, nu numai să obţină cel mai bun rezultat obţinut vreodată de un partid pro-european de centru-dreapta, dar şi să mobilizeze electorat şi diaspora într-un mod fără precedent. Acest lucru arată că dorinţa oamenilor de a avea politicieni oneşti şi credibili este în creştere tot mai mare, iar schimbarea se va întâmpla în mod inevitabil ", a declarat preşedintele PPE, Joseph Daul potrivit unui comunicat remis Epoch Times.

Acesta a ţinut să precizeze că Partidul Popular European este profund preocupat de neregulile electorale din cel de-al doilea tur de scrutin, „inclusiv încălcarea dreptului constituţional de vot pentru moldovenii aflaţi în străinătate. Acest lucru a constituit o gravă incorectitudine şi manipulare greşită a legii, urmând să fie analizat de către autorităţile competente pentru a se asigura că nu se va mai repeta în viitor".

"În cele din urmă, aceste alegeri au demonstrat că, atunci când partidele de centru-dreapta, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), precum şi Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr (PPPDA) rămână unite, combinaţia lor reprezintă o forţă majoră, care poate aduce speranţă şi schimbare în ţară, precum şi poporului său. Acum, mai mult ca oricând, aceste forţe politice trebuie să-şi continue cooperarea, întrucât urmează alegerile parlamentare din 2018, pentru a asigura un viitor mai bun pentru cetăţenii Republicii Moldova ", a conchis preşedintele PPE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe