Joshua Cheptegei a stabilit un nou recordul mondial pe distanţa de 10 km

Atletul ugandez în vârstă de 23 de ani a doborât cu şase secunde recordul mondial al probei de 10.000 m, stabilit de kenyanul Leonard Patrick Komon în 2010, trecând primul linia de sosire la competiţia de la Valencia cu timpul de 26 minute şi 38 secunde.
Atletul ugandez Joshua  Cheptege.
Atletul ugandez Joshua Cheptege. (Getty Images)

Alergătorul ugandez Joshua Cheptegei a realizat o nouă frumoasă performanţă, duminică, la Valencia.

Campion mondial la cross în luna martie, câştigător al Ligii de Diamant la 5.000 m în august, respectiv medalie de aur la 10.000 m cu ocazia Campionatelor Mondiale de atletism de la Doha (Qatar), în luna octombrie, atletul de 23 de ani încheie anul cum nu se putea mai bine, doborând recordul mondial al probei de 10.000 m, stabilit de kenyanul Leonard Patrick Komon în 2010.

Joshua Cheptegei a fost cronometrat cu timpul de 26 minute şi 38 secunde.

"Ce an a fost. Nu pot să cred. Ştiam că întrecerea de la Valencia este foarte rapidă, una dintre cele mai rapide din lume. Deci, ceea ce am realizat aici pentru mine este ceva cu adevărat special." a declarat ugandezul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport