La vremuri noi, tot ei. Primar colaborator al Securităţii candidează pentru al optulea mandat. Este în funcţie de 30 de ani

Dorinel Soare
Dorinel Soare (Facebook)

Un primar colaborator al Securităţii candidează pentru al optulea mandat, relatează PRESShub. Este vorba despre Dorinel Soare, edil al comunei Niculeşti din Dâmboviţa. Pe 1 februarie 2023, instanţa supremă a decis că acesta a colaborat cu Securitatea. Decizia este definitivă.

În ciuda verdictului, Dorinel Soare, care este vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, a anunţat că va candida din nou, asta doar pentru că nu îndrăzneşte nimeni să-l concureze.

Dorinel Soare (67 de ani) a fost recrutat de Securitate în 1975, pe vremea când era elev la liceul din Buftea, potrivit actelor de la dosar.

A continuat colaborarea până în 1989 şi a dat mai multe note informative care au încălcat drepturile fundamentale ale omului. „pârâtul elev la Liceul din Buftea, a fost recrutat în calitate de colaborator de I.J. Ilfov, Serv. 1 pentru supravegherea informativă a elevilor din liceu.

Ulterior, în perioada efectuării stagiului militar, a fost folosit în calitate de colaborator de Direcţia a 4 a, U.M. 0710/4 Bucureşti Contrainformaţii pentru supravegherea informativă a soldaţilor din unitatea sa, în perioada 1977-1978.

După terminarea stagiului militar în 1978, angajându-se la I.S.C.I.P. Periş, pârâtul a fost folosit ca informator de I.J.S. Ilfov în problema 'Persoane Fără Antecedente Politice şi Penale' în perioada 1978-1983.

Ulterior, având în vedere transferul pârâtului la Baza de Achiziţii, prestări servicii şi desfacere Niculeşti a fost înregistrat ca informator de I.J.S. Dâmboviţa şi predat în legătura şefului Postului de miliţie Niculeşti fiind folosit în problema Persoane fără Antecedente Politice şi Penale în perioada 1983-1989”, se arată în motivarea judecătorilor.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne