Lazăr, mesaj pentru români la final de mandat: Aveţi încredere în justiţie! / Ce le transmite procurorilor

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Epoch Times România)

La finalul mandatului său de procuror general al României, Augustin Lazăr le-a transmis, joi, un mesaj românilor, îndemnându-i „să aibă încredere în justiţie, ca factor determinant pentru modernizarea societăţii româneşti şi consolidarea statului de drept”.

Augustin Lazăr a transmis că şi-a îndeplinit obiectivele asumate la preluarea mandatului de procuror general, unul dintre acestea fiind „soluţionarea dosarelor istorice, o restanţă majoră a Ministerului Public, atât în sensul necesităţii stabilirii adevărului judiciar cât şi că o datorie vizând restituirea adevărului istoric”.

„La final de mandat, gândurile mele se îndreaptă, în al doilea rând, către tânăra generaţie de procurori, căreia îi adresez îndemnul de a profita de numeroasele oportunităţi de perfecţionare profesională, pentru că garanţia independenţei ne este dată prin lege, dar este consolidată prin competenţă şi respectarea standardelor de etică şi integritate profesională”, a declarat înaltul magistrat.

Augustin Lazăr şi-a încheiat mesajul îndemnând opinia publică „să aibă încredere în capacitatea Ministerului Public de a-şi îndeplini rolul constituţional, să aibă încredere în justiţie, ca factor determinant pentru modernizarea societăţii româneşti şi consolidarea statului de drept”.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind pensionarea procurorului general Augustin Lazăr, care îşi încheie mandatul pe 27 aprilie, se arată într-un comunicat remis de Administraţia Prezidenţială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne