Lăzăroiu, despre secretul lui Polichinelle - Iohannis şi PNL nu vor pune niciodată un premier al PDL

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (facebook.com)

"Nu-i plâng aşa tare pe PDL-işti. Dacă ar fi fost după ei, în 2004 PNL nu ar fi avut un premier", a fost reacţia analistului politic Sebastian Lăzăroiu la înregistrarea apărută în presă, în care unul dintre liderii de facto ai vechilor liberali, Teodor Atanasiu, declara că acum nu mai au nevoie de pedelişti, sunt liberi să plece dacă vor, oricum premierul nu fi dat de ei, în ciuda promisiunilor.

Fostul consilier prezidenţial a arătat, pe scurt, "cum se scrie istoria" în politica românească:

"În 2004, când aveam Alianţa D.A. între PNL şi PD, împărţeala fusese PNL - preşedinte, PD - premier. În ultima clipă, prin retragerea lui Stolojan (PNL), s-a făcut rocada (nescrisă) şi Băsescu (PD) a devenit candidat la preşedinţie şi a câştigat alegerile. Când a fost să pună premierul, putea să se folosească de acordul scris şi să pună premierul tot de la PD. Mai ales că varianta liberalilor atunci era Tăriceanu, acelaşi Tăriceanu de azi, sluga PSD.

În 2007, Tăriceanu i-a dat afară pe PD-işti de la guvernare şi a continuat să conducă un cabinet minoritat, în concubinaj cu PSD. Aproape un deceniu mai târziu, PNL şi PDL se reîntâlnesc, fuzionează, îl trimit pe Iohannis la Cotroceni şi, conform acordului între cele două partide, de la PDL urmează să vină premierul. Astăzi aflăm secretul lui Polichinelle: că Iohannis şi PNL nu vor pune niciodată un premier al PDL.

E drept că, în 2004, conform relatărilor lui Traian Băsescu, au fost lideri ai PD (parcă îi şi văd) care i-au cerut să pună premierul de la PD, conform acordului scris, nu conform angajamentului verbal din campania electorală. Traian Băsescu s-a ţinut tare şi a fost om de onoare. Aşadar, nu-i plâng aşa tare pe PDL-işti. Dacă ar fi fost după ei, în 2004 PNL nu ar fi avut un premier. Ceea ce, culmea!, nici n-ar fi fost aşa de rău, având în vedere că premierul liberal de atunci se numea Tăriceanu, pe care îl hulesc azi cei mai împătimiţi liberali.

Mai interesant din toată epopeea asta e altceva. Cum se face politica în România. Câtă lipsă de onoare! Maeştrii nerespectării înţelegerilor de-a lungul timpului au fost liberalii. În 1992 au trădat CDR, în 2000 l-au trădat pe Constantinescu, în 2007 pe Băsescu, în 2012 pe UDMR-işti (să ne amintim că USL a semnat protocol cu ei în septembrie, dar PNL-işti s-au opus să fie luaţi în guvern), în 2014 pe PSD-işti şi azi pe PDL-işti".

Recomandăm şi Înregistrare explozivă. Atanasiu, despre PDL-işti: Am avut nevoie de ei, acum nu mai am. Premierul va fi al nostru

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne