Lăzăroiu: Marcele, preţul la pompă a sărit de 6,7 lei. Poate nu se vede de pe bancheta din spate, prin geamul fumuriu

Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu
Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu

Analistul politic Sebastian Lăzăroiu a explicat, marţi, pe pagina sa de socializare, în ce cheie trebuie citit scandalul public dintre liberali şi social-democraţi pe temea renegocierii Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) agreat cu Bruxelles-ul.

"De vreo câteva zile, lăutarii de la PSD parazitează iar agenda publică cu propaganda lor măruntă. După ce o lăsaseră moartă cu renegocierea PNRR, aruncată tot propagandistic la tocmelile pentru noul guvern, şi asta pentru că răspunsul Comisiei Europene a fost prompt şi descurajant, acum o iau de la capăt. Dar ca să înţelegeţi că genul ăsta de ping-pong steril e numai de ochii lumii, uitaţi-vă cum răspund liberalii", a declarat Sebastian Lăzăroiu.

Potrivit fostului consilier prezidenţial, Ciolacu zice că renegociem PNRR, Cîţu zice că nu renegociem PNRR şi o ţin langa zile în şir fără nicio finalitate.

"Simpatizanţii PSD (încolonaţi tot mai mulţi spre destinaţia AUR) trebuie să vadă că lui Marcel le pasă de ei, simpatizanţii PNL (câţi or mai fi rămas) trebuie să remarce că Vasile Cîţu (buzunărit pe o stradă lăturalnică de propriul succes) e om serios. Ei n-au treabă cu guvernarea. Ca şi în cazul certificatului verde, şi al facturilor la energie, guvernarea lor e o permanentă ciorovăială din care speră ei ca lumea să înţeleagă că rămân inamici, chiar dacă sunt toţi cu labele în butoiul cu miere", a afirmat Sebastian Lăzăroiu.

Ce ar fi trebuit să facă liberalii

"Dacă chiar vor să omoare propaganda PSD despre 'renegocierea PNRR', liberalii ar trebui să-i zică lui Budăi (tipul care făcea ştire din tipărirea fluturaşilor de pensii): Budăi, ia du-te şi negociază pragul ăla magic pentru pensii. Hai, trimite scrisoare oficială la Bruxelles şi zi-le ce planuri mari ai. Pe urmă ţine-ne şi pe noi la curent cu stadiul 'renegocierilor'. După care să-l întrebe zilnic pe Ciolacu - ia zi, Marcele, cum merge 'renegocierea'? Dar ei nu fac asta, pentru că şi unii, şi alţii ştiu că renegocierea PNRR nu e posibilă, că subiectul e stupid din start (poţi să faci pragul şi 15% din PIB, că tot n-ai bani în buget să măreşti pensiile cu cât vrei tu), însă e un subiect bun să-l toace la televizor, ca să nu-şi piardă (speră ei) 'electoratele tradiţionale' prin încuscrirea la pagubă", a explicat Sebastian Lăzăroiu.

Analistul politic a atras atenţia că liberalii şi pesediştii tot încearcă să îi convingă pe români că sunt diferiţi când toată lumea ştie că sunt la fel, "asta în timp ce crizele se ţin lanţ şi ei sunt incapabili să le gestioneze".

"Apropo, Marcele, preţul combustibilului la pompă a sărit de 6,7 lei. Poate nu se vede de pe bancheta din spate, prin geamul fumuriu, iar şoferul tău e zgîrcit cu informaţiile astea, dar chiar a ajuns la aproape 1,5 euro pe litru. O fi crescut preţul pe baril, nu zic, dar accizele voi le stabiliţi şi e criză mare", i-a transmis Sebastian Lăzăroiu şefului PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne