Leancă a discutat cu autorităţile din sudul ţării despre proiectele de aprovizionare cu apă

Iurie Leancă, Prim-ministrul Republicii Moldova (Justin Lane-Pool / Getty Images)
Ana Chitoroagă
14.03.2014

Joi, 13 martie, Prim-ministrul a avut o întrevedere cu reprezentanţii autorităţilor locale din Cimişlia, conducători ai instituţiilor sociale şi deconcentrate în teritoriu şi oameni de afaceri. În cadrul acestei vizite, Iurie Leancă a declarat că trebuie menţinut parcursul european al ţării, cea mai reuşită modalitate de dezvoltare a Republicii Moldova, transmite Moldpres.

Potrivit Biroului comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului, premierul a discutat cu reprezentanţii autorităţilor locale despre modalităţile de soluţionare a dificultăţilor cu care se confruntă localnicii din zonă şi proiectele care urmează să fie lansate în curînd în raionul Cimişlia, dar şi în alte raioane din sudul ţării.

Astfel, a fost pus în discuţie proiectul cu privire la aprovizionarea cu apă a consumatorilor şi construcţia unui sistem de canalizare, conectarea la reţeaua de gazoduct a unor sate din raion, reconstrucţia drumurilor, dar şi atragerea cadrelor la spitalul din Cimişlia.

Iurie Leancă, însoţit de ministrul Sănătăţii Andrei Usatîi, a vizitat şi spitalul din Cimişlia, unde a discutat cu medicii. Aceştia au solicitat sprijinul autorităţilor în dotarea spitalului cu tehnica necesară. Totodată, s-a decis ca să fie reparată secţia de maternitate.

Ţinând cont, că conducerea spitalului a invocat lipsa de cadre tinere, s-a decis ca tinerilor doctori care vor lucra la spital să le fie alocat spaţiu într-un cămin din Cimişlia. Căminul se află acum la balanţa Ministerului Educaţiei şi va fi transferat la balanţa Consiliului raional.

De asemenea, premierul a avut o întrevedere cu preşedinţii raioanelor Cimişlia, Basarabeasca, Ceadîr-Lunga, Comrat şi Leova. Discuţiile s-au axat pe proiectul de aprovizionare cu apă potabilă din râul Prut, subiect problematic pentru aceste raioane. În multe localităţi din raionul Basarabeasca, de exemplu, apa din fântâni nu este potabilă, oamenii fiind nevoiţi să procure apa pentru consum departe de casele lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor